Mainos

Krp paljasti: Miljoonien edestä pimeää palkkaa rakennusalalla

Keskusrikospoliisi on paljastanut laajan harmaan talouden rikosepäilyn rakennusalalla.

Rikoskokonaisuus on tapahtunut pääkaupunkiseudulla. Krp on tehnyt useita kotietsintöjä ja kiinniottoja. Vangittuna on tällä hetkellä kolme ihmistä.

Rikostarkastaja Janne Järvinen KRP:stä kuvailee vyyhtiä poikkeuksellisen mittavaksi.  

– Tämä on todella suuri, hän sanoo

Harmaa talous tuli ilmi poliisin ja verohallinon omien selvitysten kautta. Esitutkinnassa on käynyt ilmi epäilys, että kaksi liiketoimintakiellossa olevaa ihmistä on johtanut kahden eri yrityksen nimissä rakennustoimintaa. Toiminnassa on käytetty yli 150 pimeää työntekijää, joista huomattavan osan epäillään krp:n mukaan olleen ulkomaalaisia. 

Krp kertoo, että toiminta on alkanut syksyllä 2013 ja epäiltyjä pimeitä palkkoja on maksettu yli seitsemän miljoonaa euroa. Krp laskee, että rikoksilla aiheutetut vahingot, kuten ennakonpidätyksien, työelävakuutus- ja sosiaaliturvamaksujen laiminlyönti voivat olla noin 4,6 miljoonaa euroa.

Pimeää työvoimaa on krp:n mukaan ollut alihankintaketjuna sekä yksityisellä että julkisen puolen rakennus- ja kunnossapitokohteissa. 

Kohteisiin on kuulunut Järvisen mukaan päiväkotia, koulua ja teollisuuslaitosta sekä asuinrakentamista pientalosta kerrostaloon.  

– Kyllä siinä on töitä tehty monessa eri kohteessa.  

Tutkinnan rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä veropetos, törkeä työeläkevakuutusmaksupetos, törkeä kirjanpitorikos, törkeä ympäristön turmeleminen, rekisterimerkintärikos ja liiketoimintakiellon rikkominen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.