Mainos

Krp:n poliiseille ei seurauksia lentopisteiden käytöstä – epäselvyyksiä oli yhdeksällä

Krp:n poliisit selvisivät ilman seurauksia plussapistevyyhdistä. Epäselvyyksiä Finnairin korttipisteistä oli kaikkiaan yhdeksällä.

Tapauksesta kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa.

Krp:n päällikkö Robin Lardot teki virkamiesoikeudelliset päätöksensä kahdeksaan tapaukseen huhtikuussa heti sen jälkeen, kun kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto teki huhtikuussa syyttämättäjättämispäätöksen krp:n rikostarkastajan samanlaisessa jutussa.

Haavisto piti syytteitä kohtuuttomana, vaikka jutussa oli todennäköisiä syitä epäillä naista maksuvälinepetoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Nyt jo eläkkeelle jääneelle rikostarkastajalle oli kertynyt pisteitä sekä virka- että yksityismatkoista. Hän oli näillä varannut lennon Dubrovnikiin. Hyödyn määrä jutussa oli vajaa parisataa euroa.

Yhdeksän tapausta  

Rikostarkastajan tapaus johti laajempaan selvitykseen krp:ssä ja poliisihallituksessa. Siinä verrattiin pistetietoja ja matkalaskuja vuodesta 2010 eteenpäin.

Poliisin ohjeen mukaan työssä saadut kanta-asiakkaiden etupisteet olisi käytettävä virkamatkoihin.

Epäselviä tapauksia löytyi yhdeksän. Kahdeksan on ratkaistu ja yksi odottaa virkamiehen paluuta virkavapaalta.

Kahdessa oli kyse siitä, että virkapisteitä oli käytetty alle sadan euron arvosta omiin lentoihin. Näissä päätöksissä kiinnitettiin huomiota huolellisuuteen.

Kolme muuta poliisia oli korottanut virkapisteillä oman kanta-asiakaskorttinsa tasoa, mutta sen katsottiin hyödyttäneen myös virkamatkustamista. Yhden mukaan silver-kortista oli hyötyä, kun kortilla sai lisämatkatavaraa matkustamoon, jolloin noudettavien etsintäkuulutettujen matkatavarat saatiin Suomeen.

Kolmessa tapauksessa poliiseille oli vuosien mittaan kertynyt riittävästi omiakin pisteitä, mikä riitti selvitykseksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja