KRP:n operaatio Varsinais-Suomessa: poliisi kuulustellut seitsemää ihmistä, kaksi otettu kiinni

Poliisin auto vahti risteystä KRP:n etsintäoperaatiossa Turun saaristossa 0:54

Keskusrikospoliisi on tehnyt lauantaina kotietsintöjä Varsinais-Suomessa ja kuulustellut seitsemää ihmistä. Heistä kaksi on otettu kiinni, KRP tiedottaa.

Kotietsinnät, kuulustelut ja kiinniotot liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä.

– Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta. Osakeyhtiön omistus on toisessa EU-maassa, ja kuulustelluissa on useamman kuin yhden maan kansalaisia, kertoo rikostarkastaja Markku Ranta-aho Keskusrikospoliisista.

"Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan"

Kotietsintöjen kohteita on noin kymmenen. Keskusrikospoliisi on tehnyt kotietsintöjä yhdessä muiden viranomaisten, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen kanssa.

– Kotietsinnät ovat tavallinen osa talousrikostutkintaa. Virka-apua on tarvittu kohteiden merellisen sijainnin ja lukumäärän vuoksi. Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan ja rauhallisesti. Olemme takavarikoineet sellaista materiaalia, jota tavallisestikin talousrikostutkinnan kotietsinnöillä otetaan haltuun, Ranta-aho sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat