Mainos

Saariston tutkinta "harvinaisen laaja": Operaatioon osallistui 400 viranomaista – virolaista ja venäläistä vaaditaan vangittaviksi törkeästä rahanpesusta

1:25

Keskusrikospoliisi tiedottaa, että kahta viime viikonlopun kiinniotettua vaaditaan vangittaviksi törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta.

Keskusrikospoliisi vahvistaa, että vangittavaksi esitetyt henkilöt ovat tutkinnan kohteena olevan yrityksen työntekijöitä. Toinen heistä on Venäjän ja toinen Viron kansalainen.

Talousrikostutkintaan liittyvät kotietsinnät on saatu KRP:n mukaan päätökseen eilisiltana. Tutkinta jatkuu nyt kuulusteluilla ja kotietsinnöissä takavarikoidun materiaalin läpikäynnillä.

– Kohteista takavarikoitiin muun muassa asiakirjoja ja tallennusvälineitä niin paljon, että niiden läpikäyminen ja tutkiminen kestävät pitkään, luultavasti vähintään ensi kevään, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila Keskusrikospoliisista.

Kotietsinnöissä mukana satoja viranomaisia

Kotietsintöjä tehtiin viikonlopun aikana yhteensä 17 kohteessa mantereella ja saarissa.

Viranomaisyhteistyössä olivat mukana esimerkiksi Rajavartiolaitos ja Lounais-Suomen poliisilaitos, joka vastasi etsintöjen kenttätoiminnan suunnittelusta ja johtamisesta.

KRP:n noin sadan työntekijän lisäksi operaatioon osallistui noin 300 henkilöä muista viranomaisorganisaatioista.

– Kotietsintöjen kohteet olivat harvinaisen laajoja ja maantieteellisesti haastavalla alueella saaristossa, mutta sujuva ja monipuolinen viranomaisyhteistyö takasi ison operaation jopa odotettua nopeamman etenemisen. Emme olisi pärjänneet ilman muita, Taskila sanoo.

Rahaa pestiin usean miljoonan euron edestä

Kotietsinnät ja kiinniotot liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jonka esiselvitysvaihe alkoi puoli vuotta sitten.

Tutkintapyynnön KRP sai verottajalta elokuun 2018 lopulla.

Suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä, ja yrityksen epäillään käyttäneen pimeää työvoimaa kiinteistöjen rakentamisessa.

Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua, törkeää veropetosta ja törkeää työeläkevakuutusmaksupetosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.