Mainos

Myrkkyä sotarikosoikeudessa ottanut kroaattikenraali kuoli

0:36

Haagin sotarikostuomioistuimessa ilmeisesti myrkkyä ottanut Bosnian kroaattikenraali  Slobodan Praljak on kuollut sairaalassa, kertoo Kroatian yleisradioyhtiö HRT lähteisiinsä perustuen.

Asiasta kertovat myös uutistoimistot AP ja Reuters.

Oikeussali on nyt julistettu rikospaikaksi, ja Hollannin poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan. Rikospaikaksi julistamisesta kertonut tuomari ei kommentoinut aikaisempia tapahtumia, mutta sanoi, että poliisi aloitti tutkinnan hänen pyynnöstään.

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen istunto keskeytettiin, kun Praljak, 72, joi pienestä ruskeasta pullosta vain hetki sen jälkeen, kun tuomarit olivat pitäneet voimassa hänen 20 vuoden tuomionsa.

–  Praljak ei ole rikollinen. Torjun tuomionne, Praljak huusi valituksen hylkäämisen jälkeen. Hän kumosi pullon oikeuden kameroiden edessä.

Tämän jälkeen hänen asianajajansa sanoi oikeudelle, että Praljak oli ottanut myrkkyä. Praljak vietiin oikeussalista sairaalaan.

Praljakia syytettiin Mostarin sillan tuhoamisesta

Oikeudessa käsiteltiin kuuden Bosnian kroaatin valituksia tuomioistaan, jotka liittyivät Jugoslavian sodan aikaisiin tapahtumiin. Praljakia syytettiin erityisesti Mostarin kaupungin sillan tuhoamisesta marraskuussa 1993. Tänään annetussa päätöksessä oikeus hyväksyi osan Praljakin valituksen perusteluista sanoen, että silta oli "hyväksyttävä sotilaallinen kohde". Myös osa hänen tuomioistaan kumottiin, mutta hänen kokonaisrangaistustaan ei kuitenkaan lyhennetty.

uomioistuimessa käsiteltiin tänään viimeisiä valituksia ennen kuin sen mandaatti vuoden lopussa päättyy. Muiden tapausten valitusten käsittely jatkui vähän välikohtauksen jälkeen toisessa oikeussalissa.

Tuomarit ehtivät ennen istunnon keskeytymistä myös pitää voimassa entisen Bosnian kroaattijohtajan Jadranko Prlicin 25 vuoden vankeustuomion. Hänet tuomittiin vuonna 2013 sotarikoksista Bosnian sodan aikana 1990-luvulla. Prlicin ja viiden muun katsottiin syyllistyneen Bosnian muslimien murhiin ja karkotuksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.