Mainos

Sotarikostuomioistuimen istunto keskeytyi – tuomiostaan valittanut kaatoi kurkkuunsa ilmeisesti myrkkyä

0:36

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen istunnossa myrkkyä ilmeisesti ottanut entinen Bosnian kroaattikenraali on elossa, kertoo oikeuden edustaja. Istunto keskeytettiin, kun Slobodan Praljak, 72, joi pienestä ruskeasta pullosta vain hetki sen jälkeen, kun tuomarit olivat pitäneet voimassa hänen 20 vuoden tuomionsa.

–  Praljak ei ole rikollinen. Torjun tuomionne, Praljak huusi valituksen hylkäämisen jälkeen. Hän kumosi pullon oikeuden kameroiden edessä.

Asianajajan mukaan Praljak oli ottanut myrkkyä. Vähän myöhemmin tämän kerrottiin olevan kuitenkin elossa ja saavan parhaillaan hoitoa.

Oikeustalolle saapui ambulanssi, ja helikopteri kierteli rakennuksen yläpuolella.

Tuomioistuimessa käsitellään tänään viimeisiä valituksia ennen kuin sen mandaatti vuoden lopussa päättyy.

Tuomarit ehtivät ennen istunnon keskeytymistä myös pitää voimassa entisen Bosnian kroaattijohtajan Jadranko Prlicin 25 vuoden vankeustuomion. Hänet tuomittiin vuonna 2013 sotarikoksista Bosnian sodan aikana 1990-luvulla. Prlicin ja viiden muun katsottiin syyllistyneen Bosnian muslimien murhiin ja karkotuksiin.

Slobodan Praljakia syytettiin erityisesti Mostarin sillan tuhoamisesta, minkä katsottiin aiheuttaneen kohtuutonta vahinkoa muslimisiviileille.

​​​​​​​Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.