Kroatialla rohkaiseva viesti pienemmille jalkapallomaille – "Sinulla on oltava unelma"

Jalkapallon MM-finaalissa Ranskalle lukemin 2-4 taipunut Kroatia lähetti kaikille pienille jalkapallomaille rohkaisevan viestin turnauksen upeiden ottei

4,1 miljoonan asukkaan Kroatia on väkiluvultaan kaikkien aikojen toiseksi pienin jalkapallon MM-finaalissa pelannut maa. Ainoa pienemmän väkiluvun omaava finalisti on vuonna 1950 maailmanmestaruutta juhlinut Uruguay.

Suurimpien ennakkosuosikkien takana ilman paineita MM-kisoihin lähtenyt Kroatia näytti kaikille, että pienetkin maat voivat pärjätä MM-tasolla. Kroatian MM-joukkuetta kuljettaneen bussin kyljessä oli viesti, joka toi voimaa koko joukkueelle. 

– Me olemme pieni maa, jolla on suuret unelmat. Se on hyvä viesti kaikille. Jos teet ahkerasti töitä, voit tuottaa hyviä pelaajia ja saada tuloksia aikaiseksi, Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic kertoo Reutersin mukaan.

Viime vuosina myös pienemmät jalkapallomaat ovat esittäneet hienoja otteita arvokisoissa. Vuoden 2016 EM-kisoissa Islanti eteni aina puolivälieriin asti ja selvitti tiensä myös MM-kisoihin. Dalicin mukaan tärkein asia menestyksen tiellä on usko omaan tekemiseen ja unelmaansa.

– Täytyy vain uskoa, että se on mahdollista. Ehkä asioiden pitää osua myös kohdalleen, mutta sinulla on oltava unelma ja päämäärä, jota seurata, Dalic sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat