Kroatia tukee Suomen Nato-jäsenyyttä, Haavisto kertoo Twitterissä – aiemmin maan presidentti kertoi vastustavansa

Ulkoministeri Haavisto: Suomen ja Ruotsin Nato-päätökset voivat tapahtua samoina päivinä 10:30
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Suomen ja Ruotsin Nato-päätökset voivat tapahtua samoina päivinä.

Kroatia tukee Suomen Nato-jäsenyyttä, jos Suomi jättää hakemuksen. Näin ulkoministeri Pekka Haavisto kertoo Twitterissä käytyään keskustelun kroatialaisen kollegansa kanssa.

Tiistaina kerroimme, että Kroatian presidentti Zoran Milanović on kertonut vastustavansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

Myöhemmin tiistai-iltana ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi ulkoministeriön Twitter-tilillä käyneensä hyvän keskustelun Kroatian ulkoministeri Gordan Grlić-Radmanin kanssa. 

Twiitin mukaan Grlic-Radman vahvisti Kroatian tukevan Naton avoimien ovien politiikkaa ja maan hallituksen ja parlamentin tukevan Suomen Nato-jäsenyyttä, jos Suomi päättää jättää hakemuksen

Kroatian presidentti Milanović oli sanonut useiden kroatialaismedioiden mukaan aiemmin, että Kroatian ei tulisi ratifioida Suomen tai Ruotsin Nato-jäsenyyttä, ennen kuin Bosnian ja Hertsegovinan kroaattiväestön kannalta epäreiluna pidettyää vaalilakia muutetaan. 

Kroatiassa presidentillä ei kuitenkaan ole valtaa estää uusien Nato-jäsenien hyväksymistä, sillä päätöksen tekee parlamentti.

Jokaisen Naton jäsenmaan on hyväksyttävä uuden Nato-hakijan jäsenyys.

Lue myös:

    Uusimmat