Kristillisten Essayah nosti arvopuheessaan esille rohkeuden: "Vaaditaan rohkeutta puolustaa näkemyksiään"

25:15

Perheissä kasvaa Suomen tulevaisuus, mutta perheen perustamiseen tarvitaan rohkeutta, sanoo Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

Essayah valitsi sanan "rohkeus" Porin SuomiAreenassa pitämänsä neliminuuttisen arvopuheen kantavaksi teemaksi.

Essayah varoitti kuitenkin vääränlaisesta rohkeudesta. 

– Pilkkaamisesta huumorin varjolla on tullut niin sanottua rohkeutta, mutta todellisuudessa rohkea ja oikeudentuntoinen ihminen asettuu aina kiusatun puolelle.

Essayah totesi, että massan mukana meneminen harvemmin vaatii rohkeutta.

– Sen sijaan vaaditaan rohkeutta puolustaa näkemyksiään, vaaditaan rohkeutta puhua ääneen, jopa uskallusta uskoa. Mutta vaaditaan myös viisautta ymmärtää, että kaikki eivät jaa omia totuuksiani.

Perheissä on Suomen tulevaisuus

Kristillisten puheenjohtaja korosti yhteiskunnan tuen merkityksestä vaikeilla hetkillä.

– Elämässä on tilanteita, joissa turvallinen laskeutuminen ei ole aina varmaa. Sairaus voi yllättää, puoliso menehtyä, työpaikka mennä alta tai oma yritys kaatua. Näitä tilanteita varten meillä tulee olla yhteiskunnalliset turvaverkot, jotka ottavat vastaan, kun ihmisen omat voimat eivät riitä.

Rohkeutta ei saa unohtaa myöskään politiikassa, Essayah sanoo.

– Politiikassa tarvitaan ratkaisuja, jotka tukevat ihmisten rohkeutta elää, yrittää ja toimia. Ja jotka ottavat vastaan, vaikka elämän joka hypyssä ei telemarkkeja tekisikään.

Suomalaisessa yhteiskunnassa rohkeuden tulee Essayahin mukaan näkyä siinä, että myös tulevat sukupuolvet otetaan huomioon.

– Tarvitaan rohkeutta nähdä nykyhetkeä kauemmaksi, investoida koulutukseen ja tutkimukseen, uudistaa rakenteita niin palveluissa kuin työelämässä ja uskoa omiin vahvuuksiin, puhtaaseen luontoon, ruokaan ja kasvaviin metsiin.

Essayah pureutui puheessaan myös Suomen tulevaisuuteen, ja totesi, että kaiken pohjana on rohkeus sitoutua toiseen ihmiseen, perustaa perhe ja kasvattaa lapset.

– Yhteiskunnan kannalta tämän rohkeuden tukeminen on aivan ratkaisevan tärkeää, koska perheissä kasvaa Suomen tulevaisuus. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja