Harkimo kaipaa politiikkaan lisää oma-aloitteisuutta: "Pieni ryhmä päättää asioista ja muut tulevat perässä kuin köyhän talon porsaat"

23:02

Arvot näkyvät arjessa tavalla, jota ei aina huomaa, sanoo Liike nyt -ryhmän puheenjohtaja Harry "Hjallis" Harkimo.

– Mielestäni arvot ovat pelisääntöjä, joita yritän opettaa pojilleni. Pelisäännöt tekevät sen, että perhe pystyy toimimaan ja antavat raamit toiminnalle.

Harkimo puhui arvoista SuomiAreenassa Porissa pitämässään neliminuuttisessa arvopuheessa. Muista puoluejohtajista poiketen Harkimo ei ollut valinnut puheensa pohjaksi vain yhtä arvoa vaan neljä.

– Niitä arvoja, joista haluan puhua, ovat oma-aloitteisuus, rohkeus, luovuus sekä empatia. Totta on, että Suomi tarvitsee näitä arvoja.

"Pieni ryhmä vie politiikkaa eteenpäin"

Harkimon mukaan Suomessa on paljon oma-aloitteisia ihmisiä, mutta heitä tarvitaan lisää. 

– Kaikki lapset ovat oma-aloitteisia, se on siis meille lajityypillinen asia. Tänä päivänä politiikassa tarvitaan enemmän ihmisiä mukaan ajattelemaan ja päättämään. Tänä päivänä pieni ryhmä vie politiikkaa eteenpäin ja päättää asioista ja muut tulevat perässä kuin köyhän talon porsaat.

Rohkeudesta Harkimo nosti esille uusien asioiden luomisen.

– Tässä maailmassa on paljon ihmisiä, jotka hiihtelevät puolilla valoilla. He eivät koskaan saavuta mitään. Me tarvitsemme rohkeita ihmisiä.

Myös luovuus ja ampatia ovat Harkimon mukaan tärkeitä elementtejä suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Jos me emme luovuudella hae uusia asioita, emme tule menestymään elämässä.

– On tärkeää, että asettuu ihmisten asemaan ja miettii, mitä he ajattelevat. On tärkeämpää olla vähemmän oikeassa ja enemmän onnellinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja