Mainos

Kristilliset käärmeissään Kalliksen sanomisista

Kristillisdemokraattinen puolueväki on hermostunut puheenjohtajansa sekaantumisesta pääministerin Irak-jupakkaan.

Kristillisdemokraattisen puolueen tämänpäiväinen, helsingissä pidetty puoluekokous alkoi yhteislaululla. Sen sijaan vanhan kumppanin, kristillisiin napanuorayhteydessä olleen keskustan kanssa ei yhteislauluja enää lauleta. Puolueiden vaaliliittoyhteistyö ajautui karille, minkä seurauksena kristilliset hävisivät eduskuntavaaleissa kolme paikkaa äänimäärän kasvusta huolimatta.

Puheenjohtaja Bjarne Kallis ehti jo kehoittaa pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä eroamaan Irak-kohun takia. Tänään Kallis ilmoitti Hufvudstadsbladetin haastattelussa kaiken lisäksi poliisin suojelevan Jäätteenmäkeä, kun keskustelujen sisältöä ei paljasteta.

Puoluekokouksessa paheksuttiin yleisemminkin tapaa, jolla kristillidemokraatit on muun opposition mukana hyökännyt uutta hallitusta vastaan. Puheenjohtaja Kallis selitti halunneensa vain tietää, onko Jäätteenmäen poliisille antama lausunto yhtäpitävä sen kanssa, mitä hän on julkisuudessa sanonut. Pääministerin eron Kallis katsoi nyt tarpeelliseksi vain, jos jupakkaan ei saada selvyyttä ja poliittinen ilmapiiri muuttuu liian tulehtuneeksi.

- Se ei ole missään nimessä moite poliisia kohtaan, vaan se oli toimittajan toteamus ja minä sanoin, että näinkin se voidaan tulkita, Kallis totesi.

Kalliksen mukaan kyseessä on koko poliittisen järjestelmän uskottavuus. Jos vastauksia Jäätteenmäen Irak-toimintaan ei tule, tämän pitäisi erota.

- Luottamus palautuu vasta kun saadaan vastaus. Ja jos se ei palaudu, on pakko erota. Eihän kukaan voi jatkaa jos ei ole luottamusta, Kallis painotti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.