Kristillisdemokraatit tukee kokoomuksen epäluottamuslausetta

6:58
Pääministeri Sanna Marin kommentoi videolla maskikohua hallituksen näkökulmasta.

Kristillisdemokraattien mielestä vastuu on koko hallituksella, ei ainoastaan ministeri Krista Kiurulla.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä tukee kokoomuksen epäluottamuslausetta. Kristillisdemokraattien mielestä epäselvä tiedottaminen on syönyt luottamusta viranomaisten antamiin koronaohjeisiin eikä esimerkiksi suojamaskien käyttö ole lisääntynyt toivotulla tavalla. Kansalaisten on vaikea luottaa suosituksiin, joita keväällä hallitus piti tarpeettomina, katsoo kristillisdemokraatit.

Kokoomus kertoi aiemmin, että kokoomus esittää epäluottamusta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd). Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä tukee epäluottamuslausetta, mutta muistuttaa, että vastuu on koko hallituksella, ei ainoastaan ministeri Kiurulla.

– Suurimmat ongelmat ovat olleet epäselvässä ja virheellisessä viestinnässä. Tuoreet tiedot siitä, että STM keväällä ohjeisti THL:ää olemaan informoimatta kasvosuojainten käytöstä, ovat vakavia, kristillisdemokraatit sanoo tiedotteessaan.

KD lisää, että suojamaskien käytön vaikeutta liioiteltiin ja niiden hyödyllisyyttä vähäteltiin Suomessa kevään epidemia-aallon aikaan, vaikka monissa muissa maissa maskit olivat aktiivisesti käytössä ja jopa pakollisia yleisillä paikoilla ja liikennevälineissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja