Erityisesti tähän kommenttiin Kokoomus vetoaa ministeri Kiurun epäluottamuslauseessa: "On näkemyksiä, jotka eivät ole vain tieteellisiä"

1:27
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen vihjailee politiikalla olleen näppinsä pelissä kasvomaskeihin liityvissä päätöksissä keväällä: "Tämä tuntui jo toukokuussa erikoiselta"

Kokoomus esitti tänään epäluottamuslausetta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle keväisen maskiviestinnän ja poliittisten motiivien vuoksi.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen perusteli asiaa erityisesti Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahaudan kommenteilla.

– Parasta olisi, ettemme joudu kuulemaan virastojen pääjohtajilta selityksiä niin kuin 15. toukokuuta (THL:n Markku) Tervahaudalta, että ”minulla on se käsitys, että tässä liikkuu herkkyyksiä, jotka eivät liity itse epidemian hoitoon vaan ovat muuten yhteiskunnallisia. Asia voi olla jollain tavalla esimerkiksi politisoitunut. On näkemyksiä, jotka eivät ole vain tieteellisiä”, Mykkänen siteerasi.

Tervahauta kommentoi asiaa silloin Ylen Sannikka-ohjelmassa.

Kokoomus ei ole Mykkäsen mukaan käynyt neuvotteluita muiden puolueiden kanssa asiasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja