Kristillisdemokraatit mukaan välikysymykseen polttoaineiden ja sähkön hinnasta

Katso opposition leikkisä joulutervehdys hallitukselle -"Reki pitää tankata ja polttoaineen hinnat ovat korkealla.." 3:09
Perussuomalaiset huomautti jo leikkimielisessä joulutervehdyksessään hallitukselle kalliista polttoaineesta. Katso kuinka perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanaili polttoaineen hinnasta.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä osallistuu perussuomalaisten välikysymykseen polttoaineiden ja sähkön hinnasta. Ryhmä kertoo asiasta tiedotteessaan. 

Tiedotteen mukaan kristillisdemokraatit on huolissaan energiahuoltovarmuudesta ja energiakriisin vaikutuksista niin kansalaisille, maataloudelle kuin teollisuudellekin.

Lisäksi kristillidemokraateilla on huoli maaseudulla asuvista ja pienituloisista, joille kohonneet kustannukset kodin lämmittämisessä tai työssäkäynnissä voivat olla ylivoimaisia.

– Energiakriisi on Suomea paljon laajempi ilmiö, mutta sen ratkaisemiseksi tarvitaan kansallisia toimia, joista hallitus on vastuussa, kansanedustaja Peter Östman perustelee ryhmän päätöstä lähteä mukaan välikysymykseen. 

Perussuomalaiset kertoi lauantaina tekevänsä välikysmyksen polttoaineiden ja sähkön hintojen noususta ja hallituksen kyvyttömyydestä reagoida tilanteeseen.

Kokoomus ilmoitti aiemmin maanantaina, ettei aio osallistua välikysymykseen. Puolue kertoo pitävänsä perussuomalaisten ratkaisuja tilanteeseen vastuuttomina ja epärealistisen kalliina.

Sen sijaan kokoomus julkaisi oman toimenpideohjelmansa, jolla voitaisiin Mykkäsen mukaan puuttua sähkölämmittäjien, ammattiautoilijoiden ja paljon autoilevien kustannuksiin. 

Lue myös:

    Uusimmat