Perussuomalaisilta välikysymys polttoaineiden ja sähkön hinnan noususta – kokoomus harkitsee liittymistä

Katso opposition leikkisä joulutervehdys hallitukselle -"Reki pitää tankata ja polttoaineen hinnat ovat korkealla.." 3:09
Oppositio huomautti jo leikkimielisessä joulutervehdyksessään hallitukselle, että "reki pitää tankata ja polttoaineen hinnat ovat korkealla"

Perussuomalaiset tekee välikysymyksen polttoaineiden ja sähkön hintojen noususta ja hallituksen kyvyttömyydestä reagoida tilanteeseen.

Hintojen nousu kasvattaa liikkumisen ja asumisen kustannuksia ja heikentää merkittävästi pieni- ja keskituloisten ostovoimaa, perustelee puheenjohtaja Riikka Purra.

Purran mukaan inflaatio on kiihtynyt pahemmin kuin asiantuntijat ovat ennustaneet. Perussuomalaiset vaatii polttoaineiden ja sähkön hintoja alentavia toimia, kuten veronalennuksia.

Kokoomus harkitsee liittymistä

Kokoomus ei vielä ole päättänyt, lähteekö se mukaan perussuomalaisten välikysymykseen polttoaineiden ja sähkön kallistumisesta. Puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi kokoomuksen olevan hyvin tietoinen kustannusten noususta ja jakavan kansalaisten huolen.

Kokoomus aikoo perehtyä välikysymykseen ja arvioida, vastaako se ja siinä esitetyt keinot puolueen omia näkemyksiä.

Orpo ei allekirjoittanut perussuomalaisten näkemystä, että hintojen nousu olisi merkittävästi seurausta hallituksen ilmastopolitiikasta.

Turpeen energiakäytön nopea alasajo on voinut vaikuttaa, mutta muuten on vaikea näyttää, että ilmastotoimilla olisi ollut energian hintaa paljon nostava vaikutus, hän sanoi.

Päivitetty kello 14: Lisätty tieto Kokoomuksen harkinnasta liittyä välikysymykseen.

Lue myös:

    Uusimmat