Perussuomalaisilta välikysymys hallituksen Fortum-politiikasta – Kokoomus kertoo, miksi se jättää oman eriävän epäluottamuslauseensa

Tällaiset korvaukset Uniperin kansallistamisesta voisi tulla Fortumille – Professori: Parhaimmillaan miljardin luokkaa 3:53
Tällaiset korvaukset Uniperin kansallistamisesta voisi tulla Fortumille – Professori: Parhaimmillaan miljardin luokkaa

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt jättävät tänään välikysymyksen koskien energiamarkkinoita, sähkön hintaa ja hallituksen Fortum-politiikkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomauttaa tiedotustilaisuuden puheenvuorossaan, että Fortumiin käytettävällä rahsummalla paikkaisi monta kertaa sairaanhoidon ongelmat, nostaisi hoitajien palkkoja, parantaisi koulutuksen tasoa ja tekisi merkittäviä puolustushankintoja kriisiaikana.

– Fortum on kriisissä. Saksa suunnittelee Uniperin kansallistamista. Fortum saisi ehkä muutaman sata miljoonaa jäljellä olevista osakkeistaan. Suomen tappiot tulevat huonossa mutta todennäköisessä skenaariossa olemaan 10-15 miljardin euron kokoluokkaa. Summa on jopa neljännes valtion tämän vuoden budjetista. 

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei ole allekirjoittajana perussuomalaisten energiavälikysymyksessä. Sen sijaan kokoomus esittää lähiaikoina hallitukselle oman epäluottamuslauseen epäonnistuneesta politiikasta energiayhtiö Uniperin suhteen.

 – Ehdotimme perussuomalaisille, että välikysymys keskittyisi tähän akuuteimpaan asiaan eli Uniperiin. Tämä ei kuitenkaan heille sopinut. Uniperissa on kyse miljardien edestä suomalaisten kansallisvarallisuudesta – sekä valtion että yksityisten osakkeenomistajien, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat