Kristillisdemokraatit mukaan välikysymykseen opintotuesta ja koulutuksesta – "Koulutuksen tasoa on parannettava"

Tällaisia muutoksia opintotukeen kaavaillaan 1:35

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä lähtee mukaan välikysymykseen opintotuesta ja koulutuksesta. Puolue tuo myöhemmin julkisuuteen oman vaihtoehdonsa opintotukimalliksi.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on päättänyt tänään ryhmäkokouksessaan lähteä mukaan välikysymykseen opintotuesta ja koulutuksesta.

Ryhmä tiedottaa olevansa huolissaan siitä, että hallitus näyttää menevän säästöt, ei rakenteelliset uudistukset edellä.

– Näillä toimilla toivon ja tulevaisuuden näköalat uhkaavat hukkua. Uuteen nousuun ja vientimarkkinoiden elpymiseen tarvitaan uusia innovaatioita, joita taas ei synny ilman tutkimuksen resursseja. Edellisestä isosta lamasta selvittiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostusten kautta, puolueen tiedotteessa todetaan.

Opiskeluajat lyhemmiksi opintopolkuja tehostamalla

Kristillisdemokraattinen mielestä hallituksen tulee keskittyä leikkausten sijasta rakenneuudistuksiin ja opiskeluaikojen lyhentämiseen opintopolkuja tehostamalla. Myös koulutuksen tasoa on parannettava.

– Leikkaustoimet eivät muutu uudistuksiksi sillä, että niitä kutsutaan reformeiksi.

KD on jo viime syksynä kritisoinut koulutukseen sekä tutkimus- ja kehitystoimintaan kohdistettuja rajuja säästöjä ja esittänyt niiden perumista omassa vaihtoehtobudjetissaan. KD ei hyväksy kaavailtuja leikkauksia opintotukeen.

–Tulemme esittämään oman vaihtoehtoisen opintotukimallimme, puolue tiedottaa.

RKP, Vihreät, SDP, Vasemmistoliitto ja KD jättävät välikysymyksen korkeakoulu- ja opintotukileikkauksista eduskunnan keskuskansliaan huomenna.

Nuppu: Tässä viedään meidän tärkeimmästä voimavarasta, joka on koulutus 1:58

Mira: Leikkaukset ovat äärettömän epäreiluja 0:31

Max: Neljännes perustulosta on liian suuri leikkaus 1:48


Lue myös:

    Uusimmat