Sanna Marin jyrähtää: "Sanon nyt suoraan – SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan"

3:34
Näin pääministeri Sanna Marin kommentoi tiistaina kulttuurialaan kohdistuvia leikkauksia

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan kulttuuriin kohdistuneet jättileikkaukset tulee perua.

Alkuviikosta kerrottiin, että kulttuurin rahoituksesta leikataan 18 miljoonaa euroa.  

Pääministeri Sanna Marin sanoo Twitterissä, että leikkaukset on peruttava.

– Sanon nyt suoraan. SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan. Myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua.

Leikkausten taustalla on Veikkauksen tuottojen vähentymisen korvaamisesta edunsaajille. Opetus- ja kulttuuriministeriön osuus leikkauksista on 43 miljoonaa. Kulttuurin rahoitusta on tarkoitus vähentää 18,4 miljoonalla eurolla ensi vuonna. Se on 11 prosentin pudotus tähän vuoteen verrattuna.

Myös Ohisalo sanoi suoraan

Marinin kanssa samalle kannalle asettuu sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) niin ikään Twitterissä julkaisemassaan lausunnossa.

– Kulttuurileikkauksia ei pidä tehdä. Tämän voi vielä korjata. Ala on kärsinyt koronakriisistä kohtuuttomasti, Ohisalo kertoo.

–  Jatkossa niin kulttuuritoimijat kuin tiede, järjestöt, liikunta ja nuorisotyö kuitenkin ansaitsevat ensisijassa rahoitukselle ennakoitavuutta ja suunnitelmallisuutta. Tämän tärkeän työn rahoittamiseen on kiireellisesti löydettävä kestävämpiä ratkaisuja kuin sosiaalisesti ongelmallinen ja vaihteluille altis rahapelirahoitus. Kannatamme Veikkauksen tuottojen siirtämistä valtion budjettiin. Ohisalo kirjoittaa.

Myähemmin Ohisalo julkaisi myös monitulkintaisemman tviitin. Siinä hän listaa myös muita kohteita, johon korona on iskenyt kovaa. 

–  Sanon nyt suoraan: Tietysti Vihreät kannattavat kulttuurin ja muidenkin Veikkauksen edunsaajien leikkausten perumista, jos siihen löytyy budjettikäsittelyssä mahdollisuus. Asia koskee myös nuorisotyötä, liikuntaa ja tiedettä ja tutkimusta. Moneen on koronakriisi iskenyt kovaa, Ohisalo kirjoittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja