Kristiina Mäkelä loikki MM-finaaliin! Huippuonnistuminen heti kättelyssä

3:17
Kristiina Mäkelä kommentoi karsintahyppyjään ja kertoi ajatuksistaan finaaliin.

Kristiina Mäkelä onnistui naisten kolmiloikan karsinnassa Dohassa ja leiskautti tuloksella 14,26 MM-finaaliin. Suomalainen sijoittui karsinnassa kuudenneksi.

Mäkelä loikki 14,26 avauskierroksella 0,4 sekuntimetrin myötätuulessa ja teki ulkokauden parhaan noteerauksensa. Hän jäi vain neljä senttiä karsintarajasta 14,30.

Mäkelä käytti karsinnassa kaikki kolme yritystään ja teki kelpo työtä, vaikka toinen lähtikin lankun takaa ja kolmannessa oli väkinäisyyttä. Mäkelän jälkimmäisetkin siivut kantoivat yli 14 metrin: 14,10 ja 14,06.

Pisimmälle karsinnassa loikki Jamaikan Shanieka Ricketts, joka venytti 14,42 metriä. Myös Kolumbian Caterine Ibarguen (14,32), Ukrainan Olha Saladukha (14,32), Venezuelan Yulimar Rojas (14,31) ja Yhdysvaltain Keturah Orji (14,30) ylittivät karsintarajan.

Mäkelän ennätys 14,38 syntyi helmikuussa hallikaudella Madridissa. Ulkokaudella hän oli tänä vuonna hypännyt aiemmin tilastokelpoisissa oloissa parhaimmillaan 14,15.

MM-finaali käydään lauantaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja