Kristiina Mäkelän päässä viuhui ruoska – ”Joskus pitää vain ottaa turpaan monta kertaa”

Kristiina Mäkelä oli pettynyt, kun ei pystynyt odottamaansa kolmiloikan olympiafinaalissa. Mäkelä sijoittui yhdenneksitoista tuloksella 14,17.

Kilpailu painuu historiaan, sillä voittaja Yulimar Rojas loikki maailmanennätyksen 15,67. Inessa Kravetsin 26 vuotta vanha ennätys rikkoutui 17 sentillä.

Mäkelän kisa jäi kolmeen kierrokseen, kun pituudet tippuivat hyppy hypyltä.

– Jalat olivat sen oloiset, että näistä voisi lähteä. Ihan hirveä pettymyshän tämä on, kun olisi halunnut hypätä hyvin. Voisin ruoskia itseni niin monilla sanoilla, urheilija keksii vaikka mitä kauheuksia omaan päähänsä, Mäkelä tilitti tuntojaan.

Mäkelä liikuttui puhuessaan siitä, että hän nousi vuodessa leikkauspöydältä olympiafinalistiksi. Leikattu polvi saatiin kuntoon ja Mäkelä on hypännyt tällä kaudella ennätyksensä 14,41.

– Ehkä se syksyn peruskuntokauden puuttuminen näkyy sitten siinä, että pystyn hyppäämään vain yhden päivän putkeen ja siksei tullut tänään täällä. Uskoin kyllä koko ajan, että pystyn.

Mäkelä oli ennen kisaa vakuuttunut, että hän pystyisi hyppäämään yli 14,50. Hän oli jo ennen karsintaa itseluottamusta uhkuva.

Mäkelä on edennyt tasaisesti arvokisoissa finaaliin, mutta tämän päivän neljäskin yritys jäi kolmeen kierrokseen. Paras arvokisasijoitus on yhdeksäs.

– Turhauttaa se ihan hirveästi. Aina voi puhua mihin pystyy ja niihin pitää uskoa itse. Jos ne eivät tule ikinä toteen, se jää harmittamaan ja ne ovat vain pelkkää puhetta. Kyllä minä edelleen uskon, tänään ei vain ollut se minun päiväni. Joskus pitää ottaa turpaan vain niin monta kertaa putkeen että se vihdoin onnistuu. Mutta kyllä sekin päivä tulee, Mäkelä sanoi.

Tähtäin siirtyi jo Pariisiin vuoden 2024 olympialaisiin. Ensi kaudella järjestetään EM- ja MM-kisat.

Lue myös:

    Uusimmat