Kristiina Mäkelä joutui taas pettymään finaalissa: "Tasaista tamppaamista"

Kristiina Mäkelä sijoittui MM-kisojen kolmiloikassa yhdeksänneksi tuloksella 14,18.

Orimattilan Jymyn hyppääjä tippui kolmelta viimeiseltä kierrokselta täpärästi, kun Thea Lafond ohitti suomalaisen kolmannen kierroksen viimeisenä hyppäjänä.

– Tosi turhautunut fiilis jäi. Juoksu ei kulkenut ja sitten se on tuota tuommoista tasaista tamppaamista, Mäkelä kertoi puhelimitse MTV Urheilulle.

Mäkelä hyppäsi kolmiloikan karsinnassa komeasti uudet ennätyslukemansa 14,48. Finaalissa jaloista ei löytynyt samaa ruutia.

– Oli tosiaan askelmerkin kanssa vähän ongelmia. En päässyt lankulle, ja siitä saanut tasaista yritystä tehtyä. Ne (yritykset) vähän vaihteli. Ensimmäinen ja viimeinen jäi kauas lankusta, ja sitten se keskimmäinen oli ainut mikä osui lankulle. Ajoitukset ihan pikkuisen pielessä, Mäkelän analysoi tekemistään.

Mäkelän suoritukset arvokisoissa ovat vuosien varrella olleet kaksijakoiset. Suomalainen on selvittänyt tiensä  useasti karsinnasta eteenpäin, mutta ei ole yltänyt finaalissa samalle tasolle. Samalla tavalla kävi tälläkin kertaa, vaikka hyppääjä oli finaalin jälkeen sitä mieltä, että olisi hyvin voinut yltää samaan tai parempaan kuin karsintakisassa.

– Se olisi tarvinnut vaan sen, että olisi päässyt lankulle hyvässä asennossa. Loikat ei mitenkään pettänyt, tai ei ollut huono fiilis kropassa, mutta kun tämä on niin herkkää. Kun joku pieni juttu on vähän eri tavalla, se ei kuljekaan niin hyvin. Tänään en löytänyt sitä pientä juttua, Mäkelä tuumasi.

Taso oli kolmiloikkafinaalissa todella kova. Kulta matkasi Venezuelaan, kun Yulimar Rojas otti odotetusti kirkkaimman mitalin tuloksella 15,47. Jamaikan Shanieka Ricketts hyppäsi toiseksi tuloksella 14,89 ja kolmanneksi loikki USA:n Tori Franklin kauden parhaallaan 14,72.

Mäkelä saa seuraavan mahdollisuuden yleisurheilun EM-kisoissa kuukauden päästä.

– Onhan tämä pettymys, mutta tämä on vain elämää. On vuosien varrella tullut kokemusta, että ei maailma tähän lopu. Hyväähän tässä on se, että pääsee jo kuukauden päästä taas yrittämään, ettei tarvitse vuotta hampaita kiristellä. Saa ärsyttää, koska on ärsyttävää, Mäkelä manasi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja