Senni Salminen loukkaantui – Kristiina Mäkelä mestariksi, vaikka alastulossa tuntui: "Kauhea jytäys täällä"

Kristiina Mäkelä vei kolmiloikan Suomen mestaruuden Tampereen SM-halleissa sunnuntaina. Senni Salminen loukkasi jalkansa.

Mäkelä loikki parhaallaan tuloksen 13.58 ja vei kultamitalin ennen saman tuloksen tehnyttä Jessica Kähärää. Kähärän toiseksi paras tulos oli neljä senttiä Mäkelän vastaavaa heikompi.

Uran kuudes kolmiloikan sisäratojen Suomen mestaruus lämmitti Mäkelän mieltä, mutta hampaankoloonkin jäi. Paras tulos syntyi kolmannella yrityksellä. Pisimmälle kantoi neljäs hyppy, joka kuitenkin oli yliastuttu.

Neljännen kierroksen hyppy, sitä olisin halunnut toistaa, mutta en ihan onnistunut, Mäkelä sanoi.

Pikkuisen juoksun loppuun tuleminen ja loikkiin pääsy on hakusessa. Heti kun pääsen siihen, menee pitkälle niin kuin aina. Nyt siinä on pieni sellainen ajatusvirhe. Fyysisesti olen kyllä ihan hyvässä kunnossa.

Mäkelä sanoi päässeensä hyvään nosteeseen.

Se on vain siitä kiinni, että pääsisin hyvin siihen lankulle. Toisaalta ne on pieniä juttuja, mutta ne on niin isoja juttuja, että voi yhtäkkiä puoli metriä heittää.

Mäkelän kisaa vaivasi niskan jumittuminen.

Meni aamulla niska aivan totaalisen jumiin. Pää ei käänny tästä enempää tuonne, Mäkelä havainnollisti pääteen käännellen. 

Olisin toivonut, että olisi ollut vähän parempi päivä, kun kroppa kerran toimi. Joka kerran, kun osuin tuonne hiekkakasaan, kauhea jytäys täällä, Mäkelä hymyili niskaansa pidellen. 

Mäkelää lähes kymmenen vuotta nuoremppi Kähärä laittoi Mäkelän tiukille, mutta voitto jäi vielä puuttumaan. Mäkelä tervehti nuoren kilpakumppanin heittämää haastetta ilolla.

Se on ihanaa. Niin monta vuotta sai yksikseen hyppiä. On parempi, että on kova kisa, Mäkelä sanoi. 

Sitä toivoi nuorempana, että olisi ollut enemmän kilpaikumppaneita ja tulisi sitä jännitystä.

Kisan kolmannen ennakkosuosikin Senni Salmisen kisa päättyi loukkaantumiseen. Salminen loukkasi nilkkaansa neljännen yrityksensä vauhtijuoksussa. Kisan jälkeen Salminen tyytyi toteamaan lähtevänsä magneettikuviin.

Mäkelä oli kovan kilpakumppanin epäonnesta pahoillaan.

Aina se ottaa vaan... Onneksi tuli vain juoksussa, se oli mun ajatus, että ei ollut tuolla kovimmassa loikkarusautuksessa, Mäkelä sanoi.

Mutta ikäviä juttuja.

Ennen loukkaantumistaan Salminen hyppäsi parhaallaan tuloksen 13.08, joka syntyi ensimmäisellä kierroksella. Tulos riitti pronssimitaliin.

Lue myös:

    Uusimmat