Kristenin mies soitti viimeisen puhelunsa WTC-tornista vaimolleen: "Kerroimme rakastavamme toisiamme" – muutamaa minuuttia myöhemmin räjähti taas

1:52
Yhdysvaltalaisen Kristen Breitweiserin mies kuoli syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa

Yhdysvaltalaisen Kristen Breitweiserin mies kuoli syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa New Yorkissa vuonna 2001. Breitweiser oli puhelinyhteydessä mieheensä vain hetkeä ennen lentokoneen iskeytymistä WTC-torniin.

Lähes 20 vuotta sitten Kristen Breitweiser oli kotonaan New Jerseyssä, kun hänen miehensä Ronald Breitweiser soitti New Yorkista.

– Hän soitti minulle kertoakseen, että oli juuri nähnyt räjähdyksen viereisessä rakennuksessa.

Breitweiserin mies oli World Trade Centerin etelätornin 94. kerroksessa. Viereiseen, World Trade Centerin pohjoistorniin oli juuri iskeytynyt American Airlinesin lentokone kyydissään 92 matkustajaa ja miehistön jäsentä. 

Etelätornissa olevia ihmisiä neuvottiin yhä pysyttelemään rakennuksessa, sillä se arvioitiin turvalliseksi.

Kristen rauhoitteli miestään puhelimitse.

– Hän oli kuulosti järkyttyneeltä ja oli selvästi shokissa. Hän kertoi, että ihmiset hyppivät ulos ikkunoista viereisessä rakennuksessa. 

Ron kehotti vaimoaan olemaan huolestumatta. 

– Kerroimme rakastavamme toisiamme ja lopetimme puhelun. Noin kolme minuuttia myöhemmin näin räjähdyksen samassa paikassa, missä hän oli juuri seissyt.

– Mieleni hajosi. En ole oikeastaan enää katsonut maailmaa samalla tavalla sen jälkeen.

"Luonnossa tunnen oloni rauhalliseksi"

Breitweiserin mies Ronald oli kuollessaan 39-vuotias. Parin tytär Caroline oli tuolloin 2,5 vuotias.

– Ehdimme olla naimisissa vain 4,5 vuotta. Emme saaneet mahdollisuutta jakaa elämää ja kasvattaa lapsia yhdessä. Se on surullisin asia elämässäni. Se, että voi jakaa kaiken - niin ilot kuin surut - ja vierellä olevan ihmisen kanssa, on jotain erityistä.

Breitweiser aikoo vietää syyskuun 11. päivän terrori-iskujen 20-vuotismuistopäivän luonnossa yhdessä tyttärensä Carolinen kanssa.

– Luulen, että vietämme sen samalla tavalla, kuin aiempinakin vuosina. Menemme ulos luonnon keskelle. Silloin tunnen olevani eniten yhteydessä Roniin. Luonnossa tunnen oloni rauhalliseksi ja turvalliseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja