WTC-iskujen uhrien omaiset kieltävät presidentti Bidenia tulemasta muistotilaisuuksiin – vaativat ensin salaiset asiakirjat julki

"Lennettiin melko lailla äänennopeudella"– Valvontakamera kuvasi hetken, kun matkustajakone törmäsi Pentagonin seinään 11. syyskuuta 2001 1:31
Katso video: Valvontakamera kuvasi hetken, kun koneet iskeytyivät WTC-torneihin 11. syyskuuta 2001.

Yhdysvalloissa vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen uhrien omaiset ovat esittäneet pyynnön presidentti Joe Bidenille, ettei hän osallistuisi muistotilaisuuksiin, mikäli hän ei julkista iskuihin liittyviä asiakirjoja.

Asiasta kertoi BBC ja Suomessa Helsingin Sanomat.

BBC:n mukaan lähes 1 800 ihmistä vaatii presidentille osoitetussa kirjeessä julkaisemaan asiakirjat. Niissä esitetään, että Saudi-Arabian viranomaiset olivat tietoisia iskusta etukäteen, mutta he eivät estäneet niitä.

Terrori-iskujen uhrien omaiset ovat haastaneet Saudi-Arabian hallituksen oikeuteen. Sen lisäksi omaiset syyttävät Yhdysvaltain oikeusministeriötä ja liittovaltion keskusrikospoliisia FBI:tä tietojen salaamisesta.

Saudi-Arabia kiistää osallistuneensa terrori-iskuihin. Yhdysvallat ei taas ole luovuttanut asiakirjoja vetoamalla kansalliseen turvallisuuteen. Näin on toimittu myös aiempien presidenttien George W. Bushin, Barack Obaman ja Donald Trumpin aikana.

Syyskuun 11. päivän terrori-iskuista tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat