Krista Pärmäkoski sai törkeää palautetta sisältäneen kirjeen: "Moni voi lopettaa jo pelkästään tuollaisen viestin takia"

Suomen maastohiihtotähti Krista Pärmäkoski julkaisi vihaiselta katsojalta saadun kirjeen sosiaalisen median Instagramin tarinassa. Kirjeessä katsoja purki tunteitaan ja haukkui Pärmäkoskea. Hiihtäjä antoi nyt oman vastauksensa törkeisiin kommentteihin.

Pärmäkoski ilmoitti Instagramissä, että vastaa nyt kesällä tulleisiin kirjeisiin. Niiden joukossa oli todella kovaa kritiikkiä sisältänyt kirje.

– Onhan se nyt selvää, kun kilpaillaan jokaisella mahdollisella matkalla, että voimat loppuu. Et ole yli-ihminen. Täysin oma vikasi, kun et pärjännyt, kirjeessä sanotaan.

Kirjoittajan mukaan Pärmäkosken olisi pitänyt esimerkkinä kilpailla vain kahdella matkalla viestin lisäksi. 

– Sitten ollaan kuin kuninkaita, eikä viitsitä edes huomenta sanoa. Kaikki pitäisi olla valmiina, hyvä, kun ei pitäisi hiihtääkin valmiiksi. Voitelisit itse suksesi, niin ei tarvitsisi toisia syytellä. Lopeta urheilu, kun näyttää olevan niin vaikeaa ja toisten syytä. Enpä paljon arvosta moista urheilijaa, kirje jatkui viitaten Seefeldin MM-kisojen puheenaiheeseen suomalaishiihtäjien käytöstavoista.

Kirjeeseen oli käsin lisätty "kusipää, mikä kusipää", mutta sen kirjoittajasta ei ole tässä kohtaa tarkempaa tietoa. Pärmäkoski antoi oman vastauksen kirjeen ulosantiin.

– Pointtini kirjeen julkaisemisessa oli se, että kenenkään urheilijan tai ihmisen ei tarvitsisi kärsiä tuollaisten viestien kanssa yksin. Moni nuori ja lupaava urheilija voi lopettaa jo pelkästään tuollaisen viestin takia, Pärmäkoski kirjoitti.

– Muistan ensimmäisen fanikirjeeni, jossa minut haukuttiin täysin ulkonäöstä lähtien. Olin silloin 18-vuotias. Olin silloinkin henkisesti jo melko vahva, mutta totta kai se kolahti ja jäi mieleen, Pärmäkoski jatkoi.

Pärmäkosken manageri Aki Pajunoja kommentoi aiheesta MTV Urheilulle.

– Palautettahan saa ja pitääkin antaa. On sitten eri asia, kuka sitä osaa antaa rakentavasti ja mistä syystä se on ylipäänsä annettu. Vihapostit ovat yksittäisiä ja niihin suhtautumisessa auttaa monesti aika paljon, kun saa vertaistukea, esimerkiksi Antti Tuiskulta. Valtaosa palautteesta on kuitenkin kannustavaa, kyllä suomalaiset osaa tukea omiaan, Pajunoja totesi.

Maastohiihdon tuleva kausi maailmancupin osalta käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat