Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen jäivät juuri palkintosijoilta – Tour de Skillä syntyi historiaa

Tour de Ski huipentui jäätävään loppunousuun – urheilutoimittaja analysoi Suomen naisten hiihdot 4:53
Suomen naisten hiihdot analyysissä Tour de Skin huipentaneen loppunousun jälkeen.

Krista Pärmäkoski sijoittui parhaana suomalaisnaisena neljänneksi Tour de Skin kokonaiskilpailussa pykäkä ennen Kerttu Niskasta. Tourin kokonaiskilpailun voitti Venäjän Natalia Neprjajeva.

Viimeisenä kuudentena etappina hiihdettiin tunnettuun loppunousuun huipentunut 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu Italian Val di Fiemmessä. Yhteislähtönä sivakoidun etapin voitti Norjan Heidi Weng ennen Ruotsin Ebba Anderssonia ja Ranskan Delphine Claudelia. Venäjän Natalia Neprjajeva oli maalissa neljäntenä, 32,3 sekuntia Wengin jälkeen ja 25,3 sekuntia Anderssonin jälkeen, ja piti paikkansa Tourin kokonaiskilpailun ykkössijalla.

Neprjajeva on historian ensimmäinen Tour de Skin voittanut venäläisnainen. Andersson sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi ja Weng kolmanneksi.

Andersson ja Weng alkoivat irtautua muusta joukosta loppunousussa muutama kilometri ennen maalia. Krista Pärmäkoski seurasi vielä 7,5 kilometrin kohdalla muutaman sekunnin päässä kolmantena, mutta ero kasvoi auttamatta viimeisillä kilometreillä ja Pärmäkoski joutui taipumaan vielä muutaman sijan.

Pärmäkoski ylitti maaliviivan kuudentena, 59,9 sekuntia etappivoittaja Wengin jälkeen. Kerttu Niskanen oli loppuetapin kahdeksas.

Pärmäkoski sijoittui Tourin kokonaiskilpailussa neljänneksi ja Niskanen viidenneksi.

Niskanen lähti loppuetapille Tourin kokonaistilanteen kolmosena ja Pärmäkoski nelosena, mutta Weng nousi kummankin ohi.

Pärmäkoski on sijoittunut urallaan kerran Tour de Skillä toiseksi ja kerran kolmanneksi. Niskanen sivusi viidennellä sijalla parasta Tourin kokonaissijoitustaan; hän oli ollut kahdesti aiemminkin viides.

Miesten loppunousu käynnistyy Suomen aikaa kello 16.25. Iivo Niskanen lähtee siihen kokonaistilanteen kolmannelta sijalta.