Joukkuetoveri pakotti Johaugin sekuntitaistoon – Pärmäkoski putosi 17:nneksi hiihtokiertueen pitkässä kisassa

Krista Pärmäkoski jäi 17:nneksi maastohiihdon maailmancupin pohjoismaisen kiertueen yhteislähtökisassa Norjassa. Naiset hiihtivät cup-kauden pisimmän kisansa, 34 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Pärmäkoski oli vielä 20 kilometrin kohdalla seitsemäntenä. Hän jäi loppumatkalla niin paljon, että tuli maaliin yli neljä ja puoli minuuttia kärjen takana.

Kiertuetta johtava Therese Johaug näytti menevän ylivoimaiseen voittoon, mutta Ingvild Flugstad Östberg kiri neljän sekunnin päähän. Norjan kolmoisvoiton Meråkerissa varmisti Heidi Weng.

Anne Kyllönen oli kisan 21:s ja Laura Mononen 28:s. He tulivat maaliin lähes yhtä aikaa runsaan kuuden minuutin päässä Johaugista.

Kerttu Niskanen keskeytti kiertueen eilen. Hän satutti jalkaansa maanantaina liukastuttuaan.

Meråkerin kisa viivästyi vartin verran teknisten ongelmien takia. Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan kyse oli vaikeuksista saada televisiokuvaa reitin varrelta. Tv-kuva tyytyi seuraamaan vain kärkihiihtäjiä, mutta maisemat olivat komeat.

Alun perin kisa oli määrä hiihtää 38 kilometrin mittaisena Ruotsista Norjaan, mutta kova tuuli esti reitin käyttämisen tuntureilla.