"Krista oli lamautunut" – Kari-Pekka Kyrö analysoi Pärmäkosken tehottomuutta ja Therese Johaugin "ainoata taktiikkaa"

14:44
Kari-Pekka Kyrö puhui Antero Mertarannalle Tulosruudun Viikon vieraana.

Krista Pärmäkosken päätös harjoittelusta maajoukkueen ulkopuolella johti varsin epätoivottaviin ongelmiin. Entisen maajoukkuevalmentajan Kari-Pekka Kyrön mukaan Pärmäkoskesta oli tullut aiempaa hitaampi ja tehottomampi hiihtäjä.

Pärmäkoski ilmoitti vuosi sitten keväällä jättävänsä Suomen maajoukkueen harjoitusringin hetkeksi ja jatkavansa omilla laduillaan. Hänen valmennuksestaan kuitenkin vastasi päävalmentajan paikalta väistynyt Matti Haavisto yhdessä hiihtäjän aviomiehen Tommi Pärmäkosken kanssa.

Jokin kuitenkin meni vikaan. Pärmäkoski palasi takaisin maajoukkueen harjoitusryhmään, mutta aiempi suoritustaso oli kateissa.

– Nopeus, suorituskykyisyys ja kamppailu maajoukkuekavereita ja kilpakavereita vastaan talven aikana – niin olihan se lamautunut, toteaa entinen hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö MTV Urheilun haastattelussa.

– Kristasta oli tullut hitaampi ja tehottomampi hiihtäjä, Kyrö hämmästelee.

"Johaugilla onneksi vain yksi taktiikka"

Naisten hiihdossa nähtiin Kyrön mukaan varsin positiivista kehitystä norjalaistähti Therese Johaugin ylivoiman kaventamisessa. Kyrö ei kiistä, etteikö Johaug olisi edelleen hirmutekijä maastohiihdossa, mutta kilpailun kannalta näkyvissä on valoa tunnelin päässä.

– No on todella kova nainen, mutta kaikkein parastahan siinä on se, että suurin ylivoima on nähty ja hänet on pystytty kukistamaan ja oikeastaan aika yllättävän monta kertaa, Kyrö sanoo.

LUE MYÖS: Kari-Pekka Kyröltä kova ennustus Iivo Niskasesta: ”Kukaan suomalainen ei ole sitä pystynyt tekemään”

Esimerkeiksi Kyrö nostaa Ingvild Flugstad Östbergin tempun Toblachin takaa-ajokisassa Tour de Skillä sekä läheltä piti -onnistumisen Merakerin yhteislähtökisassa helmikuussa. Johaugin kausi päättyi kakkostilaan Holmenkollenin 30 kilometrin kisassa Ruotsin Frida Karlssonia vastaan.

– Hänellä on onneksi vain yksi taktiikka: pultti pohjaan ja itselle maitohappoa, mutta muille vielä enempi, Kyrö tiivistää.

– Hän karkaa sen 10-15 minuutin aikana puoli minuuttia ja pyrkii ylläpitämään eron. Onneksi se ei aina ole edes onnistunut.

– Uskoisin, ja nyt on jo näkyvissä, että tulee uusia, tosi kovia naisia, jotka panevat ahtaalle, Kyrö näkee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja