Krimin Sevastopolissa useita räjähdyksiä – tämä tilanteesta tiedetään

Venäjän miehittämän Krimin niemimaan Sevastopolissa on kuultu useita räjähdyksiä viime yönä 3.35 paikallista aikaa. Asiasta uutisoi muun muassa ukrainalaismedia Kyiv Independent.

Sevastopolin miehityshallinnon johtaja Mikhail Razvozhaev väittää, että Venäjän Mustanmeren laivasto torjui Ukrainan mahdollisen sabotaasihyökkäyksen, joka yritettiin tehdä sukellusveneellä.

Ukrainan laivastolla ei ole ollut varsinaisia sukellusveneitä sen jälkeen, kun Venäjä kaappasi Zaporizhzhja-sukellusveneen Krimin niemimaan laittoman miehityksen yhteydessä maaliskuussa 2014. 

Ukraina on kuitenkin ainakin testannut erilaisia vedenalaisia droneja. Lisäksi Ukrainan asearsenaalista löytyy liuta erilaisia räjähteillä lastattuja vesialuksia, joilla se on iskenyt Venäjän laivastoa vastaan.

Venäjän väitteitä Ukrainan hyökkäyksen torjumisesta ei ole vahvistettu. 

Venäjä on useasti aiemmin väittänyt torjuneensa jonkin hyökkäyksen, vaikka todisteet ovat osoittaneet, että hyökkäys on itse asiassa onnistunut. 

Tuore esimerkki tästä ovat Ukrainan iskut Venäjän sotilaslentokentille lokakuussa. Ukraina käytti kyseisissä hyökkäyksissä tiettävästi ensimmäistä kertaa ATACMS-ohjuksia. Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjä saattoi menettää iskuissa jopa 14 helikopteria.

Ukraina on tehnyt lukuisia hyökkäyksiä Venäjän Mustanmeren laivastoa vastaan loppukesän ja syksyn aikana. Ukraina on esimerkiksi vaurioittanut pahasti Venäjän suurta maihinnousualusta ja sukellusvenettä sekä iskenyt ohjuksilla Mustanmeren laivaston päämajaa vastaan.

Ukrainan armeija väittää: Videolla näkyy ohjusisku Venäjän Mustanmeren laivaston komentokeskukseen Krimillä 0:10
Ukrainan armeija väittää: Videolla näkyy ohjusisku Venäjän Mustanmeren laivaston komentokeskukseen Krimillä syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat