Mainos

Kremlin tv-kanava käänsi kelkkansa ja alkoi pilkata Trumpia "Trump on vaarallisempi kuin Kim Jong-un"

Venäjällä Yhdysvaltain uuteen presidenttiin Donald Trumpiin on näihin päiviin saakka suhtauduttu suopeasti. Trumpin sotilaalliset iskut Syyriaan ja Afganistaniin näyttävät nyt kuitenkin muuttavan venäläisten näkemyksiä presidentistä.

Kremliä lähellä olevan tv-kanava Rossiya 1:n ankkuri Dmitri Kiselev on viikottaisessa ohjelmassaan Vesti nedeli ottanut Trumpin tähtäimeensä.

Muun muassa BBC on kuvannut Kiseleviä Kremlin pääpropagandistiksi, joten miehen sanoilla on paljon merkitystä Venäjällä.

– Maailma on todella lähellä ydinsotaa. Sota voi puhjeta kahden henkilön, Donald Trumpin ja (Pohjois-Korean johtajan) Kim Jong-unin erimielisyyksien takia, Kiselev sanaili tv-ohjelmassaan.

– Molemmat ovat vaarallisia mutta kumpi on vaarallisempi? Trump on, Kiselev päätteli uutistoimisto Reutersin mukaan.

TV on Putinin kontrollissa

Venäjällä tv-ohjelmilla on suuri poliittinen merkitys, sillä televisiokanavat ovat käytännössä kokonaan Putinin kontrollissa.

Jos Kreml haluaa kertoa kansalaisilleen, miten asioista pitää ajatella, se saa viestinsä läpi television uutis- ja ajankohtaisohjelmissa. Kiselevin ohjelma on juuri tällainen viestin välittäjä.

Kiselev kertoi suopeasti vielä Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan, että Trump on "itsenäinen ehdokas, joka ei kuulu Yhdysvaltain perinteiseen poliittiseen eliittiin". Nyt Trump nähdään jo eri valossa. 

"Trumpin tekoja vaikea ennustaa"

Kiselev pitää Trumpia eräällä tavalla häiriintyneenä ihmisenä. Kiselevin mukaan Trump on "impulsiivisempi ja vaikeammin ennustettava ihminen kuin Pohjois-Korean johtaja". Kiselevin mukaan Kim Jong-un on vähemmän pelottava kuin Trump, koska Kim ei ole hyökännyt muihin maihin, ei ole lähettänyt sota-aluksiaan Yhdysvaltain rannikolle ja hän on valmis neuvotteluihin.

– Kim Jong-un on loppujen lopuksi kotonaan eikä hän suunnittele hyökkäystä jonnekin vain hyökkäyksen takia, Kiselev sivaltelee.

Kiselev pilkkaa myös Trumpin nepotismia, sukulaisten suosimista. Kiselev sanoo, että Pohjois-Korean johtajan tyttärellä ei ole toimistoa isänsä työpaikalla päin vastoin kuin Trumpilla, jonka Ivanka-tyttärellä on huone Valkoisessa talossa.

Venäläinen tutkimuslaitos VTsIOM julkaisi tänään mielipidetiedustelun, jonka mukaan venäläisten näkemykset Trumpista ovat huonontuneet selvästi. Negatiivinen näkemys Trumpista on 39 prosentilla venäläisistä. Vielä kuukausi siten lukema oli vain seitsemän prosenttia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.