Trump on huvittava luuseri ja Biden kylvää sotaa – Venäjän tähtiuutisankkuri kertoo CNN:n erikoishaastattelussa, kuinka Venäjän mediassa katsotaan USA:n presidentinvaaleja

2:50
Miten Yhdysvaltojen presidentinvaalit näyttäytyvät Venäjän mediassa? Katso Venäjän valtiontelevision tähtiuutisankkurin erikoishaastattelu.

Venäjällä suhtautuminen Yhdysvaltoihin ja sen presidenttiin Donald Trumpiin on muuttunut. Mediassa Trump esitetään epäonnistujana, jonka maa on kaaoksen vallassa. Venäjän valtiontelevision uutisankkuri kertoi näkemyksensä CNN:lle erikoishaastattelussa.

Dmitry Kiseljov on Venäjän valtion ohjaaman Rossija segodnja -televisiokanavan pääuutisankkuri. Tehtävään hänet nimitti itse presidentti Vladimir Putin.

Häntä myös tituleerataan Kremlin pääpropagandistina, ja esimerkiksi EU on asettanut häntä vastaan pakotteita.

Hänen mielestään Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet ovat hyvinkin viileät.

– Venäjälle ei ole koskaan asetettu niin paljon pakotteita kuin Trumpin aikana. Yhtäkään valtiovierailua Venäjälle tai Yhdysvaltoihin ei ole tehty, hän toteaa.

Hän on myös skeptinen, että Trumpin toinen kausi auttaisi lämmittämään välejä.

Kiseljov: Bidenin on turha uhota

Toisaalta hän ei myöskään toivo voittoa Trumpin kilpakumppanille, demokraattien Joe Bidenille. Vaikka Biden on painottanut, ettei halua sotaa, on hän esiintynyt uhmakkaana Venäjää kohtaan. Se on Kiseljovin mielestä vaarallinen tie.

– Anna kun toistan. Venäjä on ainoa maa, jolla on resurssit muuttaa Amerikka kasaksi radioaktiivista tuhkaa, sanoo uutisankkuri CNN:n haastattelussa.

Venäjän mediassa on viime aikoina nähty voimakas viesti siitä, kuinka Yhdysvallat tuhoaa itse itseään, ja on menettänyt moraalisen johtajan roolin. Yhdysvallat syyttää Venäjää epäsovun kylvämisestä, mikä voi olla sille eduksi presidenttivalinnasta huolimatta.

Mitä Venäjällä ajatellaan Yhdysvaltain tulevista presidentinvaaleista? Katso Venäjän valtiontelevision tähtiuutisankkurin erikoishaastattelu kokonaisuudessa yllä olevalta videolta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja