Kreikkalaisen saaren turvapaikanhakijoiden vastaanottoleirillä ensimmäinen koronavirustartunta – "30 muuta ihmistä menossa testeihin"

Kreikassa Khiosin turvapaikanhakijoiden vastaanottoleirillä on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP:lle Kreikan maahanmuuttoministeriön edustaja. AFP:n mukaan tartunnan saanut on 35-vuotias jemeniläismies.

Khiosin saarella Vialin leirillä asunut mies testattiin keskiviikkona ja testi osoittautui positiiviseksi.

– Sairastunut mies on karanteenissa paikallisessa sairaalassa. 30 muuta ihmistä on menossa testeihin, ministeriön edustaja kertoo AFP:lle.

Kreikan saaristossa on useampi turvapaikanhakijoiden vastaanottoleiri, jotka ovat ylikansoitettuja. Vialin leirillä asuu yli 3 800 ihmistä, mikä on yli kolminkertainen määrä sen normaaliin kapasiteettiin verrattuna.

Khiosin tartunta on ensimmäinen Kreikan saariston siirtolaisleireillä. Manner-Kreikassa olevilla leireillä koronavirustartuntoja on ollut aiemmin. Esimerkiksi siirtolaisten asuttamassa hotellissa Peloponnesoksen niemimaalla todettiin 150 ihmisellä koronavirustartunta huhtikuussa.

Suomi on sitoutunut ottamaan 175 turvapaikanhakijaa Välimeren alueen maiden siirtolaisleireiltä. Heitä on tulossa Suomeen Kreikan ohella myös Kyprokselta ja Maltalta.

Kreikka kiristänyt koronarajoituksia

Uutinen leiriltä löytyneestä tartunnasta tuli vain päivä sen jälkeen, kun Kreikassa oli rekisteröity uusi päivittäinen koronavirustartuntojen ennätys, 262 tartuntaa. 

Viranomaiset ovat määränneet öisen ulkonaliikkumiskiellon joihinkin maan tärkeimpiin turistikohteisiin. Lisäksi Kreikkaan tulevilta matkailijoilta vaaditaan negatiivinen koronavirustestitulos 72 tuntia ennen maahan saapumista.

Kreikassa on havaittu 6 177 koronavirustartuntaa ja 216 virukseen liittyvää kuolemaa. Reilun 10 miljoonan asukkaan maassa miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen liittyviä kuolemia on 21.

Suomessa vastaava luku on 60.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja