Turisteilla ei ole asiaa Jeesuksen syntymäkirkkoon

Suomalaiset esittivät asiantuntijoille kysymyksiä koronaviruksesta 8:10
Suomalaiset esittivät asiantuntijoille kysymyksiä koronaviruksesta.

Israel on kieltänyt Italiasta tulevien maahantulon ja asettanut rajoituksia muille eurooppalaisille koronavirustartuntojen estämiseksi. Israelin sotilaat eivät saa myöskään poistua maasta.


Palestiinalaiset ovat puolestaan kieltäneet turistien tulon miehitetyn Länsirannan turistikohteisiin kahdeksi viikoksi. Taustalla on ensimmäinen palestiinalaisalueilla todettu koronavirustartunta.
Turisteilta kiellettyihin paikkoihin kuuluu myös Jeesuksen syntymäkirkko, joka sijaitsee paikalla, jossa Jeesuksen on uskottu syntyneen.
Palestiinalaisviranomaisten mukaan Betlehemin alueella sijaitsevassa hotellissa on tullut ilmi tartuntapäilyjä. Paikallinen terveysviranomainen on kertonut uutistoimisto AFP:lle, että ryhmä kreikkalaisia turisteja oli käynyt hotellissa helmikuun lopussa, ja heistä usealla todettiin myöhemmin tartunta. Hotellin työntekijöillä on nyt epäilty koronavirustartuntaa.


Kreikan terveysviranomaiset puolestaan kertoivat torstaina 21 uudesta koronavirustartunnasta. Kaikki uudet tartunnat löytyivät porukasta, joka oli viime kuussa matkustanut Israeliin bussilla. Yhteensä maassa on nyt todettu 31 tartuntaa, ja aiemmin ilmi tulleista tartunnoista kaksi oli samassa bussissa matkanneita ihmisiä.


Suurin osa tartunnan saaneista on terveysviranomaisten mukaan hyvävointisia ja heitä tarkkaillaan kotona.
Kreikka ilmoitti torstaina myös sulkevansa koulut ja yliopistot sekä peruvansa kaikki joukkokokoontumiset maan kolmessa läntisessä maakunnassa koronaviruksen vuoksi. Määräys koskee Achaian ja Elisin maakuntia sekä Zakynthosin saarta.


Olympiatulen on määrä aloittaa matkansa Tokion kesäolympialaisiin viikon kuluttua muinaisesta Olympiasta, joka sijaitsee juuri Elisissä. Kreikan olympiakomitea kertoi jo aikaisemmin, että se aikoo rajoittaa kovalla kädellä tapahtumaan liittyviä juhlallisuuksia, eivätkä paikalle pääse kuin välttämättömät henkilöt. Päivitetyssä tiedotteessa komitea kuitenkin ilmoitti, että olympiatuliseremoniat toteutetaan suunnitellusti.

Lue myös:

    Uusimmat