Mainos

Kreikka pyytää EU:ta apuun – sunnuntain jälkeen syttynyt 146 maastopaloa

Kreikka pyysi tiistaina apua EU:lta taistelussa maastopaloja vastaan. Kreikassa on syttynyt kaikkiaan 146 pienempää ja isompaa maastopaloa sunnuntain jälkeen.

Suurin osa paloista on saatu hallintaan, mutta viranomaiset ovat huolissaan kolmesta edelleen riehuvasta palosta. Yksi kriittisimmistä on Ateenan lähellä räiskyvä tulipalo. Kaksi muuta sijaitsevat Peloponnesoksen länsiosassa ja Zakynthoksen saarella.

Pelastuslaitoksen edustaja sanoi tiedotustilaisuudessa, että EU-mailta on pyydetty apua ilmateitse kuljetettaviin vesilasteihin.

Kypros ilmoitti lähettävänsä Kreikkaan kymmeniä palomiehiä, mutta esimerkiksi Ranska ilmoitti, ettei se voi lähettää lentokoneitaan, sillä niitä tarvitaan Ranskan eteläosien tulipalojen sammuttamisessa.

Kreikan paloja on sammuttamassa satoja palomiehiä ja paikalle on hälytetty myös sotilaita. Sammutustöissä on ollut mukana viisi lentokonetta ja seitsemän helikopteria.

Maastopalojen aiheuttama savu on verhonnut osia Ateenasta alkuviikon aikana.

Kreikka on taistellut jo vuosia talousvaikeuksia vastaan. Hallituksen kritisoijat ovatkin nyt ilmaisseet huolensa siitä, että varat eivät riitä kunnollisiin palontorjuntatöihin.

Pääministeri Alexis Tsipras torjui kritiikin ja sanoi, että nyt on keskityttävä tulipalojen sammuttamiseen ja että arvioinnin aika on myöhemmin.

Laajalle levinneet ja rajut maastopalot ovat riivanneet koko eteläistä Eurooppaa tämän kesän ajan. Kuivuus ja kuumuus ovat aiheuttaneet tavallista enemmän maastopaloja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.