Kreikka avaa rajansa turisteille, mutta suomalaisten on vielä turha haaveilla etelän lomasta – Norjalaiset ja tanskalaiset sallittujen listalla, suomalaiset ja ruotsalaiset eivät

1:49
Katso video: Turismin ahdinko Euroopassa jatkuu

Kreikka avaa rajansa matkailijoille kesäkuussa, mutta aluksi maahan saavat saapua vain tiettyjen maiden matkaajat.

Kreikassa valmistaudutaan maan avautumiseen matkailijoille. Koronaviruspandemian takia monet valtiot ovat sulkeneet rajansa ja rajoittaneet matkustusta.

Kreikan matkailuministeri Harry Theoharis esitteli suunnitelmaa aiemmin tällä viikolla, Greek City Times kertoo.

Ministerin mukaan Kreikan suunnitelma sisältää tarkat säännöt ja protokollat sille, kuinka matkailuala voi avautua turvallisesti. Avautuminen tapahtuu vaiheittain. Esimerkiksi normaaleina aikoina ympäri vuoden avoinna olevat hotellit saavat avata ovensa 1. kesäkuuta. Kausihotellit ja resortit saavat avautua 15. kesäkuuta.

Kesäkuun puolivälissä sallitaan myös kansainväliset lennot Ateenan lentokentälle. Tuolloin maahan pääsevät matkailijat alueilta, joilla koronavirusepidemian katsotaan olevan hallinnassa.

Suomi puuttuu listalta

Kreikkaan saapuvilta turisteilta ei edellytetä koronavirustestiä eikä karanteenia.

Kesäkuussa Kreikkaan pääsevät turistit muun muassa Norjasta ja Tanskasta. Suomea ja Ruotsia ei sallittujen maiden listalta vielä löydy.

Heinäkuun alussa sallitaan kansainväliset lennot kaikille Kreikan lentokentille. Tuolloin matkailu vapautuu entisestään. Periaatteessa maahantulo sallitaan turisteille kaikkialta maailmasta, paitsi alueilta, joilla koronavirustilanne ei ole hallinnassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja