Espanjaan saa taas pian matkustaa – katso videolta miten uimarannalla pidetään huolta koronan turvaetäisyyksistä

Espanja avaa viikonloppuna rajansa myös Suomen matkailijoille – video näyttää, kuinka uimarannalla voi esimerkiksi tulla vastaan merkityt oleskeluruudut 0:19
Espanjan Torreviejassa sijaitsevalle rannalle on laitettu oleskeluruutuja.

EU- ja Schengen-maiden matkailijat pääsevät ensi sunnuntaina jälleen Espanjaan.

Suuressa osassa Espanjaa uimarannat ja ravintolat avautuivat jälleen toukokuun lopulla. Espanja oli yksi Euroopan maista, johon koronavirus iski rajusti.

Vaikka rajoituksia on nyt myöhemmin höllennetty, pyritään asukkaiden turvallisuudesta pitämään huolta. Esimerkiksi Torreviejassa sijaitsevalle rannalle merkittiin ruudut, joissa vierailijoiden tulisi olla omissa oloissa. Näin rannalla ollessa voi pitää sopivan turvavälin toisiin ihmisiin.

Barcelonassa puolestaan poliisi on rajoittanut ihmisten pääsyä uimarannoille, jotta suuria tungoksia ei synny

Ensimmäiset turistit saapuivat jo maahan

Tällä viikolla myös ensimmäiset turistit saapuivat Espanjan Mallorcalle. Maahan saapuneet turistit ovat osana testiryhmää, jolla Espanja pyrkii etukäteen kokeilemaan, kuinka turvatoimet esimerkiksi lentokentillä ja hotelleissa toimivat.

Virallisesti Espanjan rajat avautuvat EU- ja Schengen-maiden asukkaille vasta 21. kesäkuuta. Viikonlopun jälkeen matkailijoiden ei tarvitse enää eristäytyä kahdeksi viikoksi.

Suomen hallitus ja ulkoministeriö suosittelevat edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille.

Poikkeuksia ovat Baltian maat, Norja, Tanska ja Islanti, joiden osalta koronaviruksen vuoksi toteutettu rajavalvonta loppuu maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat