Kreikassa kadonnut nainen kuoli traagisesti: Astrofyysikko Natalie, 35, lähti lenkille ja katosi – ruumis löytyi rotkosta

Brittitutkijan ruumis löydettiin Kreikkalaiselta saarelta – katso video paikalta 0:55

Kreikan poliisi vahvisti eilen, että Ikarian saarella kadonneen brittitutkija Natalie Christopherin ruumis on löydetty. Poliisi ei epäile rikosta, mutta kuolinsyy varmistuu ruumiinavauksessa, kertoo paikallinen Cyprus Mail -lehti.

Maanantaina kadonneen britannialaisen astrofyysikon Natalie Christopherin, 35, ruumis löytyi noin 20-metrisestä rotkosta, joka sijaitsee 1,5 kilometrin päästä Christopherin ja hänen poikaystävänsä hotellilta.

Poliisi uskoo, että hän oli yrittänyt kiivetä kallionseinämää, kun kivilohkare oli irronnut aiheuttaen Christopherin putoamisen. Hänen ruumiinsa löytyi murjoutuneena suuren kivenlohkareen alta.

Christopherin ruumiin löysi etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen, joka pysytteli paikalla viranomaisten saapumiseen asti. Etsintöjä oli tehty aikaisemmin lähialueilla, mutta ruumis löytyi vasta kun joku käveli alas rotkoon.

Viranomaisten mukaan kuolinsyyntutkija ja väkivaltarikosyksikkö tutki löytöpaikan ennen ruumiin siirtämistä. 

Puhui poikaystävänsä kanssa puhelimessa ennen turmaa

Kyproksella asuva Christopher oli lomamatkalla Ikarian saarella kyproslaisen poikaystävänsä kanssa. Pariskunnan oli tarkoitus lähteä saarelta maanantaina.

Poikaystävä kertoi viranomaisille, että hän oli herännyt maanantaiaamuna ja huomannut Christopherin olevan poissa. 

Poikaystävä tavoitti matkapuhelimellaan Christopherin, joka kertoi lähteneensä lenkkeilemään. Pelastustyöntekijöiden mukaan Christopher oli puhelun aikana kertonut aikeistaan kiivetä kalliota.

Christopher ei kuitenkaan koskaan palannut hotellille, eikä hänen poikaystävänsä tavoittanut häntä enää puhelimitse, joten hänet ilmoitettiin kadonneeksi maanantaina keskipäivällä.

Noin vuorokausi tutkijan katoamisen jälkeen viranomaiset aloittivat massiivisen etsintäoperaation naisen löytämiseksi.

Etsinnät nojasivat nojasivat naisen puhelimen signaaliin, jota päästiin jäljittämään tiistai-iltana poliisin jäljityslaitteiston saapuessa saarelle.

Etsintöjä tehtiin aluksi 10 kilometrin alueelta, mutta ne saatiin tarkennettua alueelle, josta viimeinen signaali naisen puhelimesta tuli. Ruumis löydettiin myöhemmin samalta alueelta. 

Kyproksen presidentti esitti osanottonsa

Oxfordista valmistunut astrofyysikko Natalie Christopher tunnettiin Kyproksen saarella työstään nuorten opetusprojektien parissa. Hän oli yksi tyttöjen voimaantumiseen pyrkivän Cyprus Girls Can -kampanjan perustajista.

Hän oli myös intohimoinen juoksija, ja kuului Kyproksen polkujuoksuyhdistykseen. Hän harrasti myös kolmiottelua. 

Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades kirjoitti Twitterissä, että Christopherin kuolema oli epäoikeudenmukainen tapaus, jossa menetettiin nuori tieteilijä ja kansalaisaktiivi, jolla olisi ollut paljon annettavaa maailmalle.

Lue myös:

    Uusimmat