Kreikassa rantalomakohteita määrätty evakuoitavaksi – kesäleiriltä viety turvaan 1 200 lasta

Kreikassa useita rantalomakohteita on varotoimena määrätty evakuoitavaksi maastopalon takia. Illansuussa kerrottiin, että 1 200 lasta oli evakuoitu kreikkalaisesta lomakylästä.

STT:n mukaan palon sammuttamista haittaavat voimakkaat tuulet, joiden nopeus puuskissa voi olla yli 16 metriä sekunnissa.

Kreikkaa on viime viikosta lähtien piinannut helleaalto, jolloin elohopea on pahimmillaan kiivennyt maan keskiosassa yli 40 asteeseen.

Reuters: Kaksi erillistä maastopaloa

Reutersin mukaan maastopaloja on syttynyt kahdessa paikassa. Molempia on voimistanut kova tuuli. 

Toinen paloista syttyi Kouvarasin alueella, kertovat paikalliset viranomaiset Reutersin mukaan. Paloja on yrittänyt saada hallintaan noin 200 pelastajaa, 20 sotilasta, 68 paloautoa sekä 16 lentokonetta.

Toinen maastopalo syttyi Loutrakin lähellä, kertoo Reuters. Maastopalo johti noin 1 200 kesäleirillä olleen lapsen evakuointiin. Myös kuntoutuskeskuksen asukkaat evakuoitiin. 

Tätä paloa sammuttamassa on Reutersin mukaan ollut 59 palomiestä, 19 paloautoa sekä seitsemän lentokonetta. Palon vuoksi osa moottoritiestä on suljettu ja palo on vaikuttanut junaliikenteeseen.

Oletko paikalla? Kaipaamme havaintoja alueelta.

Laita meille viestiä numeroon 040 5785504 (tekstiviesti tai Whatsapp) tai sähköpostia osoitteeseen uutiset(at)mtv.fi. Kuvia ja videoita voit lähettää myös osoitteessa mtvuutiset.fi/lukijankuvat.

Juttua päivitetty 17.07.23 kello 19.41 lisätiedolla evakuoiduista lapsista. 

Juttua päivitetty 17.07.23 kello 20.26 Reutersin tiedoilla kahdesta erillisestä maastopalosta. 

Lue myös:

    Uusimmat