Kreikan suurlähettilään surma oli intohimorikos – vaimon brasilialainen poliisirakastaja tunnusti teon

Kreikan Brasilian-suurlähettilään surman tunnustaneella poliisilla oli viranomaisten mukaan suhde suurlähettilään vaimon kanssa.

Kreikkalainen suurlähettiläs Kyriakos Amiridis, 59, katosi Brasiliassa maanantaina. Torstaina miehen ruumis löydettiin palaneesta vuokra-autosta Rio de Janeiron liepeiltä.

Paikallinen poliisi Sergio Moreira, 29, on tunnustanut tappaneensa suurlähettilään tämän kotona.

Tapausta tutkivan viranomaisen, Evaristo Magalhaesin mukaan suurlähettilään vaimo ja surmasta epäilty poliisi olivat sopineet murhasta etukäteen. Molemmat ovat tällä hetkellä pidätettyinä. Viranomaiset ovat ottaneet kiinni myös epäillyn surmaajan serkun, jonka tehtävänä oli Magalhaesin mukaan seisoa vahdissa surmatyön aikana.

– Tämä oli traaginen, pelkurimainen teko. Paiskimme kuitenkin väsymättä töitä ratkaistaksemme tapauksen niin pian kuin mahdollista, Magalhaes kertoi paikallisille tiedotusvälineille perjantaina.

– Kyseessä oli intohimorikos, hän jatkoi.

Asunnossa verijälkiä

Magalhaesin mukaan suurlähettilään asunnosta on löytynyt verijälkiä. Hän arvioi, että mies on todennäköisesti puukotettu hengiltä.

Toistaiseksi tarkka kuolinsyy ei kuitenkaan ole selvillä, sillä surman jälkiä oli pyritty peittelemään polttamalla ruumis.

Brasilian presidentti Michel Temer on lähettänyt tapauksen johdosta osanottonsa Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasille. Uutistoimisto Reutersin mukaan Kreikan Brasilian-suurlähetystö sekä Kreikan ulkoministeriö ovat kieltäytyneet kommentoimasta tapausta.

Ennen vuonna 2016 alkanutta pestiään Kreikan Brasilian-suurlähettiläänä Kyriakos Amiridis toimi Kreikan Rion pääkonsulaattina vuosina 2001-2004 ja Kreikan Libyan-suurlähettiläänä vuosina 2012-2016.

Lue myös:

    Uusimmat