Kovia vihjauksia MM-kisojen huippuottelun alla: Serbia-valmentaja tyrmää puheet Brasilian kyseenalaisesta toiminnasta – "Miksi he niin tekisivät?"

3:43
Qatarin kuumimmat puheenaiheet: nämä viisi ilmiötä ovat hämmentäneet ensimmäisellä MM-kisaviikolla

Jalkapallon MM-kisojen viides kisapäivä ja alkulohkon ensimmäinen ottelukierros huipentuu tänä iltana Brasilian ja Serbian kohtaamiseen.

Ottelun aattona kohistiin siitä, että Brasilia olisi vakoillut Serbian harjoituksia lennokin avulla. Serbian päävalmentaja Dragan Stojkovic kuitenkin kumoaa huhut.

– En usko, että he vakoilivat meitä. Miksi he niin tekisivät? He ovat jalkapallon suurvalta. Sanoisin tuon olevan misinformaatiota.

– Ja vaikka he olisivatkin käyttäneet lennokkia, en tiedä, mitä he olisivat nähneet; eivät ainakaan mitään erityistä.

Brasilia on yksi kisojen suurimmista suosikeista, ja joukkueesta löytyy perinteiseen tapaan valtava määrä hyökkäyspään taitoa.

Tite on nimennyt joukkueeseensa yhdeksän hyökkäyspään pelaajaa. Heistä kirkkaimpana tähtenä tuikkii Neymar, joka voi nousta Qatarissa Brasilian maajoukkueen kaikkien aikojen kovimmaksi maalintekijäksi. 30-vuotias Neymar on vain kahden maalin päässä Pelén ennätyksestä (75 maalia). 

Serbia ei kuitenkaan lähde otteluun nöyristelemään.

– Brasilia on mahtava joukkue, yksi maailman parhaista. Nähdäkseni heillä on käsissään kultainen sukupolvi, ja odotan ottelusta vaikeaa. Se kuitenkin alkaa 0–0:sta, ja meillä on mahdollisuus voittoon. Emme pelkää ketään, emme edes Brasiliaa, Stojkovic sanoi.

– Meillä on kokeneita pelaajia, jotka luottavat itseensä ja jotka ovat pelanneet MM-kisoissa aiemminkin. Tämä on uusi haaste.

Brasilia ja Serbia pelaavat samassa lohkossa Sveitsin ja Kamerunin kanssa. Sveitsi voitti lohkon avausottelun 1–0.

Serbiassa jännitetään, onko maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä, seurajoukkuetasolla Fulhamia edustava Aleksandar Mitrovic toipunut pelikuntoon nilkkavammansa jäljiltä. Stojkovicin mukaan Mitrovic on jo harjoitellut yhdessä muun joukkueen kanssa.

– Hyvä uutinen on, ettei hän tunne kipua vamma-alueella. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja