Kovalainen: Alussa sai ajaa kilpaa

Team Lotuksen Heikki Kovalainen pääsi Unkarin GP:n alussa taistelemaan kunnolla keskikastin tallien kuljettajia vastaan, kun sateen kastelema rata tasoitti autojen välisiä voimasuhteita.

- Jonkin kierroksen sai ajaa alussa kilpaa, kun oli puolimärkä keli. Siinä pysyin vielä sen jonon mukana, mutta sitten kun rupesi kuivumaan, niin ruvettiin heti tietysti jäämään, Kovalainen sanoi MTV3:lle.

Märällä Hungaroringin radalla nähtiin paljon ajovirheitä.

- Näissä renkaissa ei ole mikään hirveän erikoinen pito sateella. Kaikilla on varmaan aika vaikeata, kun lipsuu laidasta laitaan. Ihan kivaahan se on. Pitää olla tarkkana. Vähän jokainen teki virheitä siellä sun täällä. Kun pystyin itse ajamaan virheettömästi, niin pysyin porukan mukana, Kovalainen totesi.

Kovalaisen kisa kääntyi huonompaan päin, kun hän haki välikelin renkaat alleen lyhyeksi jääneen sadekuuron takia.

- Siinä oli yksi turha varikkopysähdys. Luultiin ilmeisesti, että vesisadetta on tulossa enemmänkin, kun vähän ripsi vettä. Otettiin sadekelin pyörät alle ja sitten sitä vettä ei tullutkaan. Se oli siinä kohtaa virheratkaisu, mutta muuten ihan OK.

Heikin kisa jäi lopulta kesken 55 kierroksen jälkeen auton vian takia.

- Jokin vesivuoto ilmeisesti tuli. Ne sanoivat minulle, että pistä auto parkkiin, ettei moottori säry. Ei minulle mitään varoituksia tullut mihinkään kohtaan, Kovalainen kertoi.

F1-tallien väellä on nyt edessään kesäloma, sillä sarja jatkuu vasta neljän viikon päästä.

- Minä voisin jatkaa tästä suoraan eteenpäin. Ei tämä ole ollut vielä kovin raskas kausi tähän asti. Ihan hyvissä voimissa ollaan. On tietysti ihan kiva päästä käymään vähän kotona ja tekemään jotain muita juttuja, Kovalainen sanoi kesälomastaan.

Lue myös:

    Uusimmat