Kovaa puhetta Venäjän urheiluministeriltä – "Vaativat tätä"

Venäjän urheiluministeri sanoo, että hänen maansa urheilijat osallistuvat taas pian useampiin kilpailuihin. Hänen mukaansa Pariisin olympialaisten kaltaiset kansainväliset kilpailut kärsivät venäläisurheilijoiden poissaolosta.

– Olen varma, että niiden kilpailujen määrä, joihin urheilijamme osallistuvat, on pian kasvussa, Mikhail Degtyarev sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan lauantaina urheiluministerien kokouksen jälkeen.

– Muiden maiden fanit ja urheilijat vaativat tätä. Vuosina 2020-2023 urheilijamme osallistuivat 8 000 kansainväliseen urheilutapahtumaan. Voimme nähdä, kuinka paljon kansainvälisten turnausten viihdearvo ja tehokkuus ovat laskeneet ilman venäläisiä urheilijoita.

Degtyarev sanoo, että urheilumaailma kärsii siitä, etteivät venäläiset voi edustaa maajoukkuettaan.

– Tämä prosessi päättyy ennemmin tai myöhemmin. Se on väistämätöntä. Se vahingoittaa urheilumaailmaa.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat eivät saa edustaa maitaan Pariisin olympiakisoissa. Vain tietyt urheilijat, joiden taustat ovat tarkistettu huolellisesti varmistaakseen, ettei heillä ole yhteyksiä armeijaan, saavat liittyä mukaan "puolueettomina".

Venäjä on tuominnut olympialaisiin asetetut rajoitukset syrjiviksi. Ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on sanonut, että Kansainvälinen olympiakomitea on sortumassa linjauksellaan "rasismiin ja uusnatsismiin".

Lue myös:

    Uusimmat