Kova väite! Ranskalaispelaaja uskoo Roger Federerin nauttivan erityiskohtelua – maailmanlistan kärkinimi puolustaa

Lähes 20 vuotta ammattilaiskiertuetta kiertänyt Julien Benneteau esitti hurjan väitteen RMC Sport -radiokanavalla sunnuntaina. Hän uskoo 20-kertaisen Grand Slam-voittajan Roger Federerin saavan erityiskohtelua ammattilaiskiertueella.

Ylälaidan videolla Federerin ja Nishikorin kamppailun ratkaisuhetket.

MAINOS

ATP-finaalit suorina lähetyksinä C Moressa ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

36-vuotias ranskalainen kiinnitti huomiota etenkin sveitsiläistähden otteluiden alkamisaikoihin Australian avoimissa, jossa hän muistelee Federerin pelanneen "12 tai 13" viimeisestä 14 kamppailustaan ilta-aikaan. Australiassa päivällä pelit ovat kaikista tukalimmat, sillä lämpötila voi kohota yli 40 asteeseen. Illalla auringon laskettua ilma on lauhempi.

Benneteauta epäilyttää myös Federerin Laver Cup -projekti, jossa Australian avointen turnausjohtaja Craig Tiley on myös mukana. Laver Cup on joukkueille suunnattu tapahtuma, jossa pelataan ystävyysotteluita.

Tällä hetkellä maailmanlistan kärkipaikkaa hallussa pitävä Novak Djokovic puolustaa Federeriä kiivaasti.

– Loppujen lopuksi, hän ansaitsee jollain tapaa erityiskohtelua. Hän on kuusinkertainen Australian avointen voittaja ja mahdollisesti historian paras pelaaja, Djokovic ylistää Federeriä.

Djokovic antoi myös loogisen selityksen, miksi Federerin ottelut Australiassa painottuvat iltaan.

– Katsojat haluavat nähdä hänen pelaavan pääkentällä parhaaseen katseluaikaan eli noin puoli kahdeksan aikaan illalla Melbournessa, Djokovic jatkaa.

Serbialainen kaatoi ATP-finaaleissa yhdysvaltalaisen John Isnerin lukemin 6-4, 6-3. Isner antoi oman kantansa asiaan ottelun jälkeen, viitaten maailman kolmen kärkipelaajan Djokovicin, Rafael Nadalin ja Federerin kohteluun.

– Jos joidenkin, niin heidän pitäisi saada erityistä kohtelua. Nämä pelaajat ovat maailman parhaita, Isner tokaisi.

ATP-finaalit jatkuvat Federerin osalta tiistaina maailmanlistan kahdeksanneksi sijoittunutta Dominic Thiemiä vastaan kello 22:00.

Lue myös:

    Uusimmat