Kova laki -ohjelmassa näytellyt Sam Waterston, 83, jättää sarjan taakseen: "Yhtäkkiä päässäni oli tilaa"

Kova laki -sarjan piirisyyttäjä Jack McCoyna tunnettu Sam Waterston jättää ohjelman taakseen kolmen vuosikymmenen jälkeen. Jokin vilaus hänestä saattaa silti vielä sarjassa näkyä. 

Näyttelijä Sam Waterstonin, 83, elämässä kääntyy uusi sivu, sillä hän hyvästelee Kova laki -tv-sarjan 30 vuoden jälkeen. Hän näytteli sarjassa piirisyyttäjä Jack McCoyta.

Waterston kertoi 21. helmikuuta Today-ohjelmassa, että hänestä tuntuu hyvältä jättää McCoyn rooli taakseen. 

– Tiesin, että lähden, kun palaan, ja oli vain ajan kysymys, milloin. Tämä oli kaunis tapa lähteä, täytyy sanoa, näyttelijä kertoi ja viittasi vuoteen 2022, kun teki paluun sarjaan.

Hän lisäsi, ettei hänellä ole suunnitelmia palata rooliin tulevaisuudessa sen jälkeen, kun hänen viimeinen jaksonsa esitettiin 22. helmikuuta, mutta hän kiusoitteli, että fanit saattavat nähdä kuvan hänestä sarjassa.

Waterston näytteli tv-ohjelmassa viidennestä kaudesta vuodesta 1994 sen viimeiseen 20. tuotantokauteen vuoteen 2010. Vuonna 2022 julkaistiin 21. tuotantokausi. 

Roolistaan hän on saanut kolme Emmy-ehdokkuutta vuosina 1997, 1999 ja 2000 sekä Golden Globe -palkinnon vuonna 1995.

Sarjaa julkaiseva NBC-kanava kertoi aiemmin helmikuussa, että näyttelijä Tony Goldwyn, 63, astuu McCoyn saappaisiin Waterstonin poistuttua roolistaan yli 400 jakson jälkeen. 

– Uskon, että hän on loistava. Maineeni on hirveässä vaarassa, koska luulen, että hän on upea, Waterston vitsaili. 

Goldwyn näytteli vuodesta 2012 vuoteen 2017 Yhdysvaltain presidenttiä Fitzgerald Grantia televisiosarjassa Scandal.

Waterston kiusoitteli, ettei hänellä ole mitään mahdollisuutta jäädä eläkkeelle, koska hänen managerinsa ja vaimonsa vastaavat siitä, että hänelle löytyy uusi työ. Näyttelijä myönsi kuitenkin nauttivansa uudesta joustavuudestaan sarjan kuvausten päätyttyä.

– En voi kertoa, miten vapauttavaa se on. Se tapahtui sillä hetkellä, kun kävelin ulos oikeussalin lavasteista viimeisenä päivänä. Yhtäkkiä päässäni oli tilaa, jonka olemassaolosta en edes tiennyt, että se oli ollut ikuisesti tämän työn vallassa, Waterston kertoi. 

Näyttelijä vitsaili olevansa ”humalassa pelkästä vapaudesta” ja että hänen listansa asioista, joita hän haluaa tehdä, on ”miljoona mailia pitkä”.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat