Kova ennustus F1-autoista vahvistumassa – Valtteri Bottaksen katse kiinnittyi tuloslistan lukemiin

4:11

Ennätyksiä radalla kuin radalla murskanneet F1-autot muuttuvat alkavalla kaudella vain nopeammiksi ennen kuin sääntöuudistus leikkaa taas ison palan vauhdista pois vuonna 2021. Valtteri Bottas koki testivauhdin olevan jo todella hyvää heti ensimmäisenä ajopäivänä.

Lewis Hamilton alitti kärkiajallaan 1.16,976 jo reilulla kolmella kymmenyksellä viime vuoden testien koko ensimmäisen ajoviikon kärkiajan. Matkaa Barcelonan rataennätykseen on silti vielä puolitoista sekuntia, mutta häkellyttävintä kehityksessä on se, että vauhti kiristyy heti alussa näin kovaksi.

Renault-kuski Esteban Ocon vietti viime kaudella välivuotta kisatehtävistä, mutta hänenkin ajotuntumansa on pysynyt yllä Mercedeksen testikuskin roolissa. Ranskalainen koki pidon olevan niin hyvä, että autot suorastaan lentävät mutkissa aiempiin vuosiin verrattuna.

– Rikomme todennäköisesti kaikki rataennätykset tällä kaudella, Ocon ennusti.

Valtteri Bottas kiinnitti samaan huomiota. Nyt kun Mercedes on saanut autonsa käyttäytymään vielä entistä paremmin nopeissa mutkissa, luvassa on julmaa kyytiä.

– Katselin aikoja ja itsekin huomasin, että mennään taas lujempaa, ja kyllä autot ovat menneet eteenpäin, Bottas totesi C Moren haastattelussa.

– Tässä ollaan kuitenkin ihan alkuvaiheessa, tiimit autojen kanssa, ja vauhti tulee tuosta kasvamaan tosi paljon, niin kyllä tänä vuonna tullaan kovaa menemään, hän jatkoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.