Kouvot eteni Korisliigan finaaliin trillerimäisen ottelun jälkeen – Vilpas nousi armottomalta takamatkalta pisteen päähän

MTV Urheilu selvitti: Korisliigan valmentajat lähes yksimielisiä – ottelumäärää vähennettävä! 2:17
Videolla juttua MTV Urheilun selvityksestä, jonka mukaan korisliigavalmentajat tahtoisivat vähemmän pelejä.

Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvolan Kouvot eteni miesten Korisliigan loppuotteluihin, kun se voitti ratkaisevassa seitsemännessä välieräottelussa Salossa Vilppaan 91–82 tiistaina.

Runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Kouvot vei välieräsarjan voitoin 4–3. Kouvot kohtaa perjantaina alkavissa loppuotteluissa mestaruutta puolustavan Kauhajoen Karhubasketin.

Kouvot aloitti vahvasti, kun Vilpas ei saanut Tuomas Hirvosta kiinni kaaren takana eikä Thomas Gipsonia korin alla.

Kouvot vei ensimmäisen neljänneksen 30–17. Toisen neljänneksen puolivälissä vierasjohto kasvoi jo 23 pisteeseen, kun Vilpas palloili kuusi minuuttia pisteittä.

Vilppaan takaa-ajo nosti sen kolmannen jakson lopulla kuuden pisteen päähän ja kahdeksan minuuttia ennen loppua vain pisteen päähän. Kouvot nykäisi uudestaan yhdeksän pisteen eron, eikä Vilpas päässyt sen jälkeen enää viittä pistettä lähemmäs.

Gipson pussitti Kouvoille 20 pistettä ja Hirvonen 19. Mikko Koivisto heitti Vilppaalle 23 pistettä ja Antonio Ballard 19.