Susijengin Topias Palmilla räjähtävä paluu Korisliigaan – takoi heti 32 pistettä

Miesten Korisliigassa alkukauden kaikki kolme peliään murskalukemin hävinnyt Uudenkaupungin Korihait piinasi vieraspelissään Tampereen Pyrintöä loppuun asti. Pisteet jäivät lopulta Pyynikille lukemin 96–90.

Korihait voitti ensimmäisen neljänneksen 26–18, mutta Pyrintö otti ohjat toisella jaksolla ja karkasi kolmannella jo 20 pisteen johtoon. Korihait ei kuitenkaan tällä kertaa romahtanut, vaan kiri viime hetkillä neljän pisteen päähän.

–  Kolmannella jaksolla näytti siltä, että pääsemme karkuun, mutta Korihait ei luovuttanut. Meille tuli puolustuksessa vaikeuksia ja peli tasoittui, totesi Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen.

Kaksi edelliskautta Italian pääsarjassa pelannut Topias Palmi palasi tässä pelissä kasvattiseuraansa räväkästi kerättyään Korisliigan alkukauden ennätyspisteet 32. Shaquille Keith säesti 15 pisteellä.

Korihaista Manuel Barnes teki sarjan ennätyspisteensä 26. Kolmetoista pistettä heittänyt Bojan Sarcevic jakoi peräti 18 korisyöttöä.

Kataja nousi kotivoittoon

Joensuussa Kataja otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun BC Nokia taipui lopussa tuloksella 83–74.

Vieraat karkasivat tasaisessa pelissä kolmannella jaksolla 12 pisteen johtoon, mutta Kataja kuroi eron kiinni. Kotivoitto kypsyi viimeisellä minuutilla, jonka Kataja nykäisi 9–0.

Jamar Wilson johti Katajan voittoa 22 pisteellä ja Christopher McKnight 20:llä. Terry Thomas teki BC Nokialle 14 ja Kahron Ross sekä Max Besselink 13 pistettä.