Korisliigan pudotuspeleissä historiallinen jättiyllätys

BC Nokia ja Tampereen Pyrintö selviytyivät torstaina ensimmäisinä joukkueina miesten Korisliigan välieriin.

Nousija BC Nokia aiheutti suuryllätyksen pudotettuaan puolustavan mestarin ja runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Joensuun Katajan 3-1-voitoin. Ratkaisuvoitto syntyi Nokialla lukemin 75-72 (32-27).

Katajasta tuli sarjan historiassa ensimmäinen runkosarjavoittaja, joka putosi jo puolivälierissä.

Huipputasainen peli ratkesi viimeisen kuuden sekunnin aikana, jolloin Nokian serbikaksikko Vuk Malidzan-Dragan Labovic pääsi kääntämään neljällä vapaaheitolla Katajan pisteen johdon kotivoitoksi. Labovic pussitti tärkeällä hetkellä kauden piste-ennätyksensä 30.

Thomas Scrubb teki Katajalle 26 pistettä ja Trevis Simpson 21.

- Vuk ja Dragan heittivät ratkaisupisteet ja etenkin Dragan kunnostautui erinomaisesti. Näytimme tässä pelissä, että voimme edetä miten pitkälle tahansa, kehaisi Nokian serbivalmentaja Oliver Vidin.

Hän toivoo välierävastukseksi Kauhajoen Karhua, joka kohtaa perjantaina Helsinki Seagullsin.

Pyrintö hankki välieräpaikkansa haettuaan Loimaalta Bisonsista voiton 81-64 (34-37).

Peli kääntyi dramaattisesti Pyrinnölle kolmannella jaksolla, kun Bisonsin kolmen pisteen johto hukkui kuuden minuutin aikana Pyrinnön vietyä pätkän peräti 18-0.

J'nathan Bullock oli Pyrinnön tehokkain 19 pisteellä. Bisonsista saman tittelin hankki Tayloe Taylor 25 pisteellä.

Vilpas ja Kouvot viidenteen peliin

Salon Vilppaan ja Kouvolan Kouvojen ottelusarja venyi viidenteen peliin, kun Vilpas tasoitti voitot 2-2:een täpärällä 76-74 (45-34) -kotivoitolla.

Voittopisteet nakkasi 15 sekuntia ennen loppua vapaaheittoviivalta Okko Järvi. Vilppaan tehokkaimpia olivat 20 pisteen miehet Juho Nenonen ja Sherman Gay. Kyle Shiloh heitti Kouvoille 17 ja Alexander Madsen 16 pistettä.