Kouvolalaiskoulu tyrmää kovat väitteet seksifantasiatehtävän teettämisestä oppilailla – nuoret ehtivät nähdä tehtävän, mutta opettaja vaihtoi aiheen: "Ei liittynyt millään tavalla seksiin"

Kouvolalaiskoulun rehtori tyrmää väitteen siitä, että yhdeksäsluokkalaisilla olisi teetetty seksifantasiaan liittyvä tehtävä.

Iltalehti uutisoi tänään erään oppilaan äidin kertomaan perustuen, että oppilaiden olisi pitänyt ilmaisutaidon tunnilla keksiä seksifantasia, jota yksi oppilas olisi yrittänyt arvata.

Elimäen yhtenäiskoulun rehtori Kaisu Kovalainen-Laitinen kertoo MTV Uutisille, etteivät oppilaat ole kyseistä tehtävää tehneet.

"Seksitehtävä" pääsi näkymään oppilaille, mutta sitä ei tehty

Rehtori kertoo, että oppikirjassa Esiripusta aplodeihin on kyseisenlainen tehtävä, joka oli päässyt näkymään oppilaille sähköisestä materiaalista. Kirjan ovat tehneet Päivi Sinivuori ja Timo Sinivuori.

– Kun "seksitehtävä" oli näkynyt oppilaille, opettaja oli laittanut sen pois ja suullisesti kertonut, että täällä on sellaisia tehtäviä, joita ei alaikäisten kanssa tehdä ja selittänyt, että tehdään toinen tehtävä.

Tämän jälkeen opettaja oli teetättänyt oppilailla tehtävän, jossa yksi oppilaista menee hetkeksi luokan ulkopuolelle ja muut miettivät, mikä oppilaan hassu tapa on.

Takaisin sisään kutsutun oppilaan piti kyselemällä arvata muiden hänelle keksimä hassu tapa.

Kovalainen-Laitisen mukaan "hassuksi tavaksi" oppilaat olivat päättäneet sormen kastamisen steariiniin.

– Oppilaat olivat hoksanneet, että kaikki tekevät tällaista, että kastavat sormea steariiniin. Eli ei millään tavalla seksiin liittyvä tehtävä, eikä seksistä puhuttu sen kummemmin.

Yksi oppilaista oli kuitenkin ehtinyt napata näkyvillä olleesta "seksitehtävästä" kuvan ja jakanut sitä eteenpäin.

– Tällaista tehtävää ei ole tehty, vaan se oli steariinitehtävä.

Opetusjohtaja: "Ihmettelen, miten nämä oppikirjat tarkastetaan"

MTV Uutisten tavoittama Kouvolan kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi kertoo, että hän on saanut tapahtuneesta virallisen selvityksen opettajalta ja rehtorilta.

– Se on virallinen oppikirja, joka on Suomessa käytössä. Ihmettelen, miten nämä oppikirjat tarkastetaan, että mitä tehtäviä siellä on.

– Luotan opettajiin ja kouluihin, että he osaavat valita tehtävät niin, että ne ovat asialliset ja täyttävät hyvän tavan. En itse tätä tehtävää ainakaan tällä nimikkeellä olisi teettänyt. Opettajat ratkaisevat Suomessa itsenäisesti, millaisia tehtäviä teettävät, Niemi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat