Koulut ja päiväkodit jäävät ilman lämmintä ruokaa Espoossa lakon takia

Koululaiset ja päiväkotilapset jäävät huomenna keskiviikkona Espoossa ilman lämmintä ruokaa lakon takia. Erityisesti erityisruokavaliota noudattavien lasten ja nuorten toivotaan ottavan omat eväät mukaan.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto jatkaa tällä viikolla työnseisauksia Keski-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Espoossa ja Nurmijärvellä lakossa on JHL:n jäseniä, jotka työskentelevät ruokapalveluissa. Lakko vaikuttaa JHL:n tiedotteen mukaan laajasti koulu- ja päiväkotiruokailuihin huomenna.

Nuorten ääni: Kouluruoka ja ilmastonmuutos 8:27
Katso myös: Nuorten ääni: Kouluruoka ja ilmastonmuutos

Omat eväät mukaan

Espoossa koululaisten huoltajia on kehotettu Wilma-viestissä varaamaan erityisruokavaliota noudattaville lapsille ja nuorille omat eväät. Myös muut voivat halutessaan ottaa eväitä mukaan.

– Mikäli lakko vaikuttaa aterioihin koulujen tiloissa järjestettävässä esiopetuksessa, perusopetuksessa ja lukioissa sekä kouluissa toimivien kehitysvammaisten ja autististen lasten iltapäivätoiminnassa sekä iltapäiväkerhoissa, pyritään näissä kohteissa tarjoamaan evästyypistä ruokaa, viestissä kerrotaan.

Evästyyppinen ruoka on viestin mukaan esimerkiksi leipää, leikkelettä, hedelmiä ja juomaa.

– Huoltajia pyydetään turvallisuuden vuoksi varaamaan erityisruokavaliota noudattaville lapsille ja nuorille lämpimässä säilyvät eväät.

Koulujen välipalamyyntiä ei voida järjestää.

Helsingin Sanomien mukaan lakko koskettaa Espoossa jopa 50 000:ta lasta ja nuorta.

Vuorokauden kestävässä lakossa on mukana Espoo Catering Oy, joka vastaa 300 koulun ja päiväkodin ruokapalveluista Espoossa.

JHL:n lakot ovat osa SAK:n Painava syy -kampanjaa. Sillä vastustetaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen kaavailemia sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämämuutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat